Hozzávalók
- 150 g finomliszt
- 50 g holland kakaópor
- 1 csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
- 150 g barna cukor
- 1 csomag vaníliás cukor (8 g-os kiszerelés)
- 6 tk mézeskalács-fűszerkeverék
- 2 db tojás
- 3 ek méz
- 60 g olvasztott vaj
- 6 ek porcukor
Karácsonyi lávakeksz
Hozzávalók
- 150 g finomliszt
- 50 g holland kakaópor
- 1 csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
- 150 g barna cukor
- 1 csomag vaníliás cukor (8 g-os kiszerelés)
- 6 tk mézeskalács-fűszerkeverék
- 2 db tojás
- 3 ek méz
- 60 g olvasztott vaj
- 6 ek porcukor
A lávakeksz elkészítéséhez először a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a barna cukrot, a vaníliás cukrot és 3 teáskanál mézeskalács-fűszerkeveréket elkeverjük egy tálban. Hozzáütjük a tojásokat, belecsorgatjuk a mézet, hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd kézzel összedolgozzuk. A kész masszát frissentartó fóliába csomagoljuk, és hűtőbe rakjuk pihenni 60 percre.
A masszából ezután 60-65 grammos golyókat formázunk. A porcukrot elkeverjük a maradék mézeskalács-fűszerkeverékkel, és alaposan megforgatjuk benne a golyókat. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, viszonylag távol egymástól, mert a sütés során elterülnek. 200 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt készre sütjük a karácsonyi lávakekszeket.
- Elkészítési idő: 25 perc
- Pihentetési idő: 60 perc
Ha tetszett a karácsonyi lávakeksz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Karácsonyi receptekre vadásztok? Mutatunk pár tuti tippet, hogy ne kelljen tovább keresgéljetek. Az ünnepi menüsor persze nem kizárólag édességből áll, a töltött káposzta például szerintünk kihagyhatatlan! A hagyományoson túl bátran kísérletezzetek különleges ízekkel.
Diós, narancsos, marcipános bejgli