Olcsó sütik

Répásszelet

Répás szelet

Hozzávalók
A répatortához
185 ml
étolaj
200 g
kristálycukor
3 db
tojás
200 g
finomliszt
1 csipet
1 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
1 mk
őrölt fahéj
1 mk
őrölt szegfűszeg
1 mk
őrölt szerecsendió
230 g
reszelt sárgarépa
50 g
durvára vágott dió
A rétegek közé
200 g
baracklekvár
A cukormázhoz
5 ek
porcukor
2 - 2.5 tk
citromlé

Elkészítés

Az olajhoz adjuk a cukrot, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat is, és habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sóval, a sütőporral és a fűszerekkel, majd mehet hozzá az összes többi hozzávaló, valamint a cukros-tojásos keverék is. Alaposan elkeverjük, és egy alulról sütőpapírral bélelt formába simítjuk a masszát. 

175 fokra előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük; ha nagyon barnulna a teteje, letakarjuk egy alufóliával. Miután megsült, megvárjuk, amíg langyosra hűl, majd kivesszük a formából és hagyjuk teljesen kihűlni.

A sütit hosszában 3 részre vágjuk, és a rétegek közt megkenjük lekvárral, majd újra összeállítjuk a süteményt. A porcukrot kikeverjük a citromlével, és a répás süti tetejére kanalazzuk. Amikor megszilárdult a máz, ehetjük is!

repas-szelet-3
Répás szelet (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 60 perc
  • Hűtés: kb. 60 perc

Még több olcsó finomság:

Baracklekváros crostata, az olasz lekváros pite

Kakaós pavlova almaraguval

Megúszós lekváros batyu

www.streetkitchen.hu

Könnyen elkészíthető répatorta lekvárrétegekkel és egy kis citromos mázzal a tetején! Szerintünk isteni, mindenképp érdemes kipróbálni!

Hozzávalók

1 kis méretű kenyérsütő formához
A répatortához
185 ml
étolaj
200 g
kristálycukor
3 db
tojás
200 g
finomliszt
1 csipet
1 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
1 mk
őrölt fahéj
1 mk
őrölt szegfűszeg
1 mk
őrölt szerecsendió
230 g
reszelt sárgarépa
50 g
durvára vágott dió
A rétegek közé
200 g
baracklekvár
A cukormázhoz
5 ek
porcukor
2 - 2.5 tk
citromlé

Az olajhoz adjuk a cukrot, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat is, és habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sóval, a sütőporral és a fűszerekkel, majd mehet hozzá az összes többi hozzávaló, valamint a cukros-tojásos keverék is. Alaposan elkeverjük, és egy alulról sütőpapírral bélelt formába simítjuk a masszát. 

175 fokra előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük; ha nagyon barnulna a teteje, letakarjuk egy alufóliával. Miután megsült, megvárjuk, amíg langyosra hűl, majd kivesszük a formából és hagyjuk teljesen kihűlni.

A sütit hosszában 3 részre vágjuk, és a rétegek közt megkenjük lekvárral, majd újra összeállítjuk a süteményt. A porcukrot kikeverjük a citromlével, és a répás süti tetejére kanalazzuk. Amikor megszilárdult a máz, ehetjük is!

repas-szelet-3
Répás szelet (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 60 perc
  • Hűtés: kb. 60 perc

Még több olcsó finomság:

Baracklekváros crostata, az olasz lekváros pite

Kakaós pavlova almaraguval

Megúszós lekváros batyu

Ha tetszett a Répás szelet receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept