Megúszós lekváros batyu

Hozzávalók

4
batyuhoz
+
250 g friss barack
140 g baracklekvár
1 kis csipet só
1 csomag leveles tészta (270 g/csomag)
1 db tojás
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Megúszós lekváros batyu

Na, ha meg kell úszni valamit, az ne a Balaton legyen hosszában, hanem ez a kis batyu. :D Nyilván variálhatjátok az ízesítést, bár szerintem a barack mindig nyerő.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4
batyuhoz
+
250 g friss barack
140 g baracklekvár
1 kis csipet só
1 csomag leveles tészta (270 g/csomag)
1 db tojás
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A lekváros batyuhoz a barackot kb. 1,5×1,5 cm-es kockákra vágjuk, majd összekeverjük a lekvárral és a sóval. A tésztát kihajtjuk, és négy téglalapot vágunk belőle, majd megtöltjük a töltelékkel az egyik oldalát, aztán ráhajtjuk a tetejét, és villával lenyomkodjuk a szélét.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, óvatosan megszurkáljuk a tetejét, lekenjük a felvert tojással, és 190 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 30-40 percre.

Megúszós lekváros batyu
Megúszós lekváros batyu

Előkészítési idő: 5 perc
Sütési idő: 30-40 perc
Összesen: 35-45 perc

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több megúszós receptet akarok:

Megúszós pizzás-kolbászos csiga

Megúszós klasszik borsóleves

Ultramegúszós négysajtos tészta

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?