Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Baconös gesztenyés óriás focaccia csiga

Hozzávalók

500 g kenyérliszt (BL 80)
10 g só
5 szelet bacon
1 tk szárított zsálya
10 g élesztő
250 ml meleg víz
1 ek cukor
50 ml olívaolaj + 2 ek a lekenéshez
120 g főtt gesztenye
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Baconös gesztenyés óriás focaccia csiga

Az olaszok a foccacciát nem csak vékonyabb kenyérnek szokták megsütni, hanem csiga formában is, ez a focaccia arrotolata. Nálam ez most egy kicsit vastagabb formára sikerült, de ha picit hosszabbra sodorjátok a tésztát, akkor teljesen csiga alakot kaptok. Sütésre fel! :P
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

500 g kenyérliszt (BL 80)
10 g só
5 szelet bacon
1 tk szárított zsálya
10 g élesztő
250 ml meleg víz
1 ek cukor
50 ml olívaolaj + 2 ek a lekenéshez
120 g főtt gesztenye
Bevásárlólistához adom

A bacont apró kockákra vágjuk és megpirítjuk, félretesszük. Az élesztőt a vízben felfuttatjuk a cukorral. Egy keverőtálban a lisztet a sóval, zsályával, baconnel, apróra vágot főtt gesztenyével elkeverjük és az élesztős keveréket és az olívaolajat is beleöntjük.

Kb. 10 perc alatt alaposan kidagasztjuk a tésztát, majd konyharuhával lefedve 1 órán át kelesztjük. Ha megkelt, egy deszkán kb. 25 cm hosszú henger alakúra nyújtjuk, majd  egy sütőpapírral bélelt tepsin nagy csiga formában feltekerjük. Lekenjük olívaolajjal és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások