Hirdetés

Baconös gesztenyés óriás focaccia csiga

Hozzávalók

500 g kenyérliszt (BL 80)
10 g só
5 szelet bacon
1 tk szárított zsálya
10 g élesztő
250 ml meleg víz
1 ek cukor
50 ml olívaolaj + 2 ek a lekenéshez
120 g főtt gesztenye
Hirdetés

Baconös gesztenyés óriás focaccia csiga

Hirdetés

Hozzávalók

500 g kenyérliszt (BL 80)
10 g só
5 szelet bacon
1 tk szárított zsálya
10 g élesztő
250 ml meleg víz
1 ek cukor
50 ml olívaolaj + 2 ek a lekenéshez
120 g főtt gesztenye

A bacont apró kockákra vágjuk és megpirítjuk, félretesszük. Az élesztőt a vízben felfuttatjuk a cukorral. Egy keverőtálban a lisztet a sóval, zsályával, baconnel, apróra vágot főtt gesztenyével elkeverjük és az élesztős keveréket és az olívaolajat is beleöntjük.

Kb. 10 perc alatt alaposan kidagasztjuk a tésztát, majd konyharuhával lefedve 1 órán át kelesztjük. Ha megkelt, egy deszkán kb. 25 cm hosszú henger alakúra nyújtjuk, majd  egy sütőpapírral bélelt tepsin nagy csiga formában feltekerjük. Lekenjük olívaolajjal és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások