Hozzávalók
- 500 g kenyérliszt (BL 80)
- 10 g só
- 5 szelet bacon
- 1 tk szárított zsálya
- 10 g élesztő
- 250 ml meleg víz
- 1 ek cukor
- 50 ml olívaolaj + 2 ek a lekenéshez
- 120 g főtt gesztenye
Baconös gesztenyés óriás focaccia csiga
Hozzávalók
- 500 g kenyérliszt (BL 80)
- 10 g só
- 5 szelet bacon
- 1 tk szárított zsálya
- 10 g élesztő
- 250 ml meleg víz
- 1 ek cukor
- 50 ml olívaolaj + 2 ek a lekenéshez
- 120 g főtt gesztenye
A bacont apró kockákra vágjuk és megpirítjuk, félretesszük. Az élesztőt a vízben felfuttatjuk a cukorral. Egy keverőtálban a lisztet a sóval, zsályával, baconnel, apróra vágot főtt gesztenyével elkeverjük és az élesztős keveréket és az olívaolajat is beleöntjük.
Kb. 10 perc alatt alaposan kidagasztjuk a tésztát, majd konyharuhával lefedve 1 órán át kelesztjük. Ha megkelt, egy deszkán kb. 25 cm hosszú henger alakúra nyújtjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsin nagy csiga formában feltekerjük. Lekenjük olívaolajjal és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.