Hozzávalók
Az előtésztához
- 30 g víz
- 1 csipet szárított élesztő
- 45 g BL-80-as liszt
- 1 csipet só
A tésztához
- 170 ml víz
- 260 g BL-80-as liszt
- 1 tk élesztő
- ½ tk só
A töltelékhez
- 2 fej hagyma
- 3 ek olaj
- só, bors
- 30 g kenyérmorzsa
- 1 ek szezámmag
Hozzávalók
Az előtésztához
- 30 g víz
- 1 csipet szárított élesztő
- 45 g BL-80-as liszt
- 1 csipet só
A tésztához
- 170 ml víz
- 260 g BL-80-as liszt
- 1 tk élesztő
- ½ tk só
A töltelékhez
- 2 fej hagyma
- 3 ek olaj
- só, bors
- 30 g kenyérmorzsa
- 1 ek szezámmag
Az előtésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd vagy egy éjszakára berakjuk becsomagolva a hűtőbe (hűtős fermentáció), vagy 2 órát pihentetjük. Pihentetés után a tésztához való hozzávalókat szintén bedagasztjuk, az előtésztával együtt. Letakarva 2-3 órát pihentetjük. Ezután kissé átgyúrjuk a tésztát, és 6 egyenlő részre osztjuk. Gombócokat formázunk belőle, és sütőpapíros tepsire rakjuk őket. Letakarjuk egy konyharuhával, és 60-80 percig kelesztjük, amíg szépen megkelnek.
Közben a hagymát apróra vágjuk, és kevergetés közben lepirítjuk az olajon. Figyeljünk rá, hogy ne égjen meg, de szép barna színt kapjon, ezek után pedig összekeverjük a töltelék többi hozzávalójával. Kis mélyedést alakítunk ki a gombócok közepén, belerakjuk a hagymatölteléket, az oldalukat kevés olívaolajjal lekenjük, és 220 fokra előmelegített sütőben kb. 14-15 perc alatt készre sütjük őket.
Ha tetszett a lengyel bagel receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!