Hirdetés

Bialy, a lengyel bagel

Hozzávalók

6
db-hoz
+

Az előtésztához

30 g víz
1 csipet szárított élesztő
45 g BL-80-as liszt
1 csipet só

A tésztához

170 ml víz
260 g BL-80-as liszt
1 tk élesztő
½ tk só

A töltelékhez

2 fej hagyma
3 ek olaj
só, bors
30 g kenyérmorzsa
1 ek szezámmag
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Bialy, a lengyel bagel

Miért is jobb ez, mint a hagyományos bagel? Nem jobb, de őrülten finom! Amíg a klasszik bagelt általában megtöltik, és jó kis szendvicset készítenek belőle, ez a változat önmagában is szuper. Jó magas hőfokon süldögél, és a közepe meg van töltve egy hagymás töltelékkel.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

6
db-hoz
+

Az előtésztához

30 g víz
1 csipet szárított élesztő
45 g BL-80-as liszt
1 csipet só

A tésztához

170 ml víz
260 g BL-80-as liszt
1 tk élesztő
½ tk só

A töltelékhez

2 fej hagyma
3 ek olaj
só, bors
30 g kenyérmorzsa
1 ek szezámmag
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Az előtésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd vagy egy éjszakára berakjuk becsomagolva a hűtőbe (hűtős fermentáció), vagy 2 órát pihentetjük. Pihentetés után a tésztához való hozzávalókat szintén bedagasztjuk, az előtésztával együtt. Letakarva 2-3 órát pihentetjük. Ezután kissé átgyúrjuk a tésztát, és 6 egyenlő részre osztjuk. Gombócokat formázunk belőle, és sütőpapíros tepsire rakjuk őket. Letakarjuk egy konyharuhával, és 60-80 percig kelesztjük, amíg szépen megkelnek. 

Közben a hagymát apróra vágjuk, és kevergetés közben lepirítjuk az olajon. Figyeljünk rá, hogy ne égjen meg, de szép barna színt kapjon, ezek után pedig összekeverjük a töltelék többi hozzávalójával. Kis mélyedést alakítunk ki a gombócok közepén, belerakjuk a hagymatölteléket, az oldalukat kevés olívaolajjal lekenjük, és 220 fokra előmelegített sütőben kb. 14-15 perc alatt készre sütjük őket.

Ha tetszett a lengyel bagel receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások