Hozzávalók
- 200 g tk tönkölyliszt
- 100 g fehér tönkölyliszt
- 80 g rozsliszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 50 g apró szemű zabpehely
- 1 tk só
- 3 ek olívaolaj
Az íróhoz
- 300 ml 3,5%-os tej
- 5 ek friss citromlé
Hozzávalók
- 200 g tk tönkölyliszt
- 100 g fehér tönkölyliszt
- 80 g rozsliszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 50 g apró szemű zabpehely
- 1 tk só
- 3 ek olívaolaj
Az íróhoz
- 300 ml 3,5%-os tej
- 5 ek friss citromlé
A tejbe rakjuk a citromlevet, elkeverjük, és hagyjuk állni 10-15 percet. Ez lesz az író.
A liszteket, a zabpelyhet, a szódabikarbónát és a sót egy keverőtálba tesszük. Ezután belekeverjük az olajat és az írót, és 4-5 perc alatt összekeverjük. Lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, bevágjuk a tetejét, megszórjuk liszttel, és 180 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt megsütjük.
Ha tetszett az élesztőmentes írós kenyér receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!