Pékség

Habos-dióscsiga

Habos-diós csiga

Hozzávalók
A tésztához
40 g
friss élesztő
170 ml
tej
50 g
kristálycukor
250 g
finomliszt
(BL 55)
250 g
kenyérliszt
(BL 80)
2 db
tojás
1 db
tojássárgája
1 csipet
50 g
olvasztott vaj
A töltelékhez
3 db
tojásfehérje
190 g
kristálycukor
100 g
darált dió
A tetejére
40 g
durvára vágott dió

Elkészítés

A habos-diós csiga tésztájához az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe, beleszórjuk a cukrot, és hagyjuk, hogy felfusson. A kétféle lisztet egy tálba mérjük, hozzáadjuk az egész tojásokat, a tojássárgáját, a sót, az élesztős tejet, és elkezdjük összeállítani a tésztát. Végül hozzácsurgatjuk az olvasztott vajat és szép, sima tésztát dagasztunk belőle. Letakarva 40-50 percig kelesztjük, majd kicsit átgyúrjuk és lisztezett felületen kb. 45 x 25 cm-es téglalappá nyújtjuk. 

A töltelékhez a tojásfehérjét elkezdjük felverni, majd amikor kezd kifehéredni, beleszórjuk a cukrot, és szép sima, selymes habot verünk belőle. Beleszórjuk a darált diót, elkeverjük, és megkenjük vele a tésztát. Feltekerjük, majd vastagabb ujjnyi szeleteket vágunk belőle. Egy sütőpapíros tepsire rakjuk a csigákat egymástól kisujjnyi távolságra, és megszórjuk durvára vágott dióval. 20 percig pihentetjük a tésztát, majd betoljuk a 175 fokra előmelegített sütőbe kb. 25 percre. Mikor megsültek, kivesszük őket a sütőből, és hagyjuk kihűlni, mielőtt ennénk!

habos-dios-csiga-2
Habos-diós csiga (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Pihentetési idő: 70 perc
  • Sütési idő: 25-30 perc

Még több pihepuha csiga vár az oldalunkon:

Mézeskalácsfűszeres, vörös áfonyás csiga

Teljes kiőrlésű pizzás csiga

Laktózmentes fahéjas csiga

www.streetkitchen.hu

Édes, habos, diós, kelt tésztából készült puha csigák. Szerintem nem is kell ennél többet mondanom erről a sütiről, maximum csak annyit, hogy kérlek, készítsétek el! :)

Hozzávalók

16 darabhoz
A tésztához
40 g
friss élesztő
170 ml
tej
50 g
kristálycukor
250 g
finomliszt
(BL 55)
250 g
kenyérliszt
(BL 80)
2 db
tojás
1 db
tojássárgája
1 csipet
50 g
olvasztott vaj
A töltelékhez
3 db
tojásfehérje
190 g
kristálycukor
100 g
darált dió
A tetejére
40 g
durvára vágott dió

A habos-diós csiga tésztájához az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe, beleszórjuk a cukrot, és hagyjuk, hogy felfusson. A kétféle lisztet egy tálba mérjük, hozzáadjuk az egész tojásokat, a tojássárgáját, a sót, az élesztős tejet, és elkezdjük összeállítani a tésztát. Végül hozzácsurgatjuk az olvasztott vajat és szép, sima tésztát dagasztunk belőle. Letakarva 40-50 percig kelesztjük, majd kicsit átgyúrjuk és lisztezett felületen kb. 45 x 25 cm-es téglalappá nyújtjuk. 

A töltelékhez a tojásfehérjét elkezdjük felverni, majd amikor kezd kifehéredni, beleszórjuk a cukrot, és szép sima, selymes habot verünk belőle. Beleszórjuk a darált diót, elkeverjük, és megkenjük vele a tésztát. Feltekerjük, majd vastagabb ujjnyi szeleteket vágunk belőle. Egy sütőpapíros tepsire rakjuk a csigákat egymástól kisujjnyi távolságra, és megszórjuk durvára vágott dióval. 20 percig pihentetjük a tésztát, majd betoljuk a 175 fokra előmelegített sütőbe kb. 25 percre. Mikor megsültek, kivesszük őket a sütőből, és hagyjuk kihűlni, mielőtt ennénk!

habos-dios-csiga-2
Habos-diós csiga (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Pihentetési idő: 70 perc
  • Sütési idő: 25-30 perc

Még több pihepuha csiga vár az oldalunkon:

Mézeskalácsfűszeres, vörös áfonyás csiga

Teljes kiőrlésű pizzás csiga

Laktózmentes fahéjas csiga

Ha tetszett a Habos-diós csiga receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept