Hozzávalók
A tésztához
- 350 g teljes kiőrlésű liszt
- 50 g finomliszt
- 220 - 250 ml langyos tej
- 12 g élesztő
- 1 tk só
- 20 g étolaj
- 30 g puha vaj
- 1 db tojás
A töltelékhez
- 2 ek olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 100 g sűrített paradicsom
- só, bors
- 1 tk oregánó
- 100 ml víz
- 30 g parmezán
- 100 g gouda sajt
Hozzávalók
A tésztához
- 350 g teljes kiőrlésű liszt
- 50 g finomliszt
- 220 - 250 ml langyos tej
- 12 g élesztő
- 1 tk só
- 20 g étolaj
- 30 g puha vaj
- 1 db tojás
A töltelékhez
- 2 ek olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 100 g sűrített paradicsom
- só, bors
- 1 tk oregánó
- 100 ml víz
- 30 g parmezán
- 100 g gouda sajt
A teljes kiőrlésű pizzás csiga tésztájának hozzávalóit alaposan kidagasztjuk, és lefedve, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Amíg kel a tészta, megcsináljuk a szószt: az olajon egy serpenyőben megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, majd lepirítjuk a sűrített paradicsommal. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval, majd felöntjük a vízzel. Ha felforrt, elzárjuk, és belereszeljük a parmezánt. A gouda sajtot is lereszeljük.
A tésztát enyhén lisztezett deszkán 30 x 40 cm-es téglalapra nyújtjuk, lekenjük a szósszal, megszórjuk a gouda felével, és feltekerjük. 2 ujjnyi vastag csigákat vágunk belőle, majd a tepsibe rakjuk. Lefedjük, hagyjuk 30 percet kelni, majd megszórjuk a maradék sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Kelesztés: minimum 60 perc
- Sütési idő: 30 perc
Ha tetszett a teljes kiőrlésű pizzás csiga receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!