Hozzávalók
- 320 g finomliszt + a nyújtáshoz
- só
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek egész fűszerkömény
- 125 g reszelt trappista
- 125 g reszelt sárga cheddar
- 120 g sajtkrém
- 200 g vaj
A tetejére
- 1 db tojás
- 120 g reszelt sárga cheddar
Házi sajtos ropi
Hozzávalók
- 320 g finomliszt + a nyújtáshoz
- só
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek egész fűszerkömény
- 125 g reszelt trappista
- 125 g reszelt sárga cheddar
- 120 g sajtkrém
- 200 g vaj
A tetejére
- 1 db tojás
- 120 g reszelt sárga cheddar
A házi sajtos ropi első lépéseként egy dagasztógép üstjébe szórjuk a lisztet, alaposan megsózzuk, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, hozzáadjuk az egész köményt, a kétféle reszelt sajtot és a sajtkrémet, és lassan elkezdjük összedolgozni a géppel. Apránként hozzáadagoljuk a felkockázott vajat, és hagyjuk, hogy 4-5 perc alatt szép tésztát gyúrjon nekünk a gép. Ezt alufóliába csomagoljuk és 30 percre a hűtőben tesszük pihenni.
A pihentetett tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk ujjnyi vastagra, majd hosszában kettévágjuk és 1 cm-es csíkokat vágunk belőle. Ezeket egy sütőpapírra pakoljuk egymástól 1 cm-es távolságra, lekenjük a felvert tojással, megszórjuk a reszelt cheddarral és újabb 20 percre a hűtőbe dobjuk pihenni. Végül 180 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt készre sütjük.
- Elkészítési idő: 25 perc
- Pihentetés: 50 perc
- Sütés: 12-14 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!