Hirdetés

Ír szódás kenyér

Hozzávalók

250 g liszt
250 g teljes kiőrlésű liszt
1 tk só
1 tk szódabikarbóna
50 g olvasztott vaj
1 db tojás
300 ml író
fél ek zabpehely
Hirdetés

Ír szódás kenyér

Egy jó kis házi kovászos kenyérnél nincs jobb, de amikor nincs sok időnk, akkor tökéletes ez a szódás kenyér: az írótól olyan extra puha lesz, hogy tényleg napokig eláll! Ha akarjátok csak teljes kiőrlésű lisztből is csinálhatjátok, mert egyáltalán nem lehet elrontani! :P
Hirdetés

Hozzávalók

250 g liszt
250 g teljes kiőrlésű liszt
1 tk só
1 tk szódabikarbóna
50 g olvasztott vaj
1 db tojás
300 ml író
fél ek zabpehely

Egy nagy keverőtálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: a liszteket, sót, szódabikarnónát, majd egy másik edényben az írót, tojást és az olvasztott vajat. A két egyveleget alaposan összekeverjük (úgy, hogy az írós keverékből hagyunk egy evőkanálnyit) és nagyjából egy cipó alakú kenyeret formázunk belőle, amit egy tepsire rakunk.
Felül egy picit bevágjuk a tetejét kereszt alakban és lekenjük a megmaradt íróval. Megszórjuk a zabpehellyel és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.  Az egész kenyér nagyon rusztikus lesz, egyáltalán nem egyenletes a felülete és valószínű, hogy a sütés végére kicsit megreped, de ilyennek kell lennie. A héja iszonyú ropogós a belseje pedig omlós az író miatt. Zacskóban akár 3-4 napig is eláll.
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások