Hozzávalók
- 120 g vörös cheddar
- 50 g ecetes jalapeno
- 1 csomag élesztős leveles tészta (400 g-os kiszerelés)
- 200 g krémsajt
Jalapenós-sajtos csiga
Hozzávalók
- 120 g vörös cheddar
- 50 g ecetes jalapeno
- 1 csomag élesztős leveles tészta (400 g-os kiszerelés)
- 200 g krémsajt
A jalapenós-sajtos csiga elkészítésének első lépéseként lereszeljük a sajtot, a jalapenót pedig apró kockákra vágjuk. A leveles tésztát kitekerjük és megkenjük krémsajttal úgy, hogy a hosszabbik oldala nézzen felénk, és a felső 2 cm-t üresen hagyjuk. A megkent részt megszórjuk a jalapenóval és a reszelt sajttal. Szorosan feltekerjük, és 30 percre fagyasztóba tesszük, hogy könnyebb legyen szeletelni.
Ezután 2 cm-es korongokat vágunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük. 200 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük a csigákat, majd 10 percet várunk, hogy a forró sajt ne égesse meg a szánkat. 😉
- Elkészítési idő: 10 perc
- Pihentetés: 40 perc
- Sütési idő: 12-15 perc
Ha tetszett a jalapenós-sajtos csiga recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Péksüti vadászaton vagy? A jalapenós-sajtos csiga mellett próbáld ki a többi finomságot is!
2-féle roló: cheddaros BBQ és málnás-lime-os