Hozzávalók
A világos tésztához
- 175 g kenyérliszt
- 90 ml meleg tej
- 4 g szárított élesztő
- 35 g cukor
- ½ db tojás
- 1 csipet só
- 20 g puha vaj
A kakaós tésztához
- 165 g kenyérliszt
- 10 g holland kakaópor
- 90 ml meleg tej
- 4 g szárított élesztő
- 35 g cukor
- ½ db tojás
- 1 csipet só
- 20 g puha vaj
A kenéshez
- kevés tej
Hozzávalók
A világos tésztához
- 175 g kenyérliszt
- 90 ml meleg tej
- 4 g szárított élesztő
- 35 g cukor
- ½ db tojás
- 1 csipet só
- 20 g puha vaj
A kakaós tésztához
- 165 g kenyérliszt
- 10 g holland kakaópor
- 90 ml meleg tej
- 4 g szárított élesztő
- 35 g cukor
- ½ db tojás
- 1 csipet só
- 20 g puha vaj
A kenéshez
- kevés tej
A világos tésztához a lisztet egy tálba mérjük. A tejben elkeverjük az élesztőt, a liszthez öntjük, majd mehet bele a cukor, a tojás és a só is. Elkezdjük összekeverni a tésztát, majd amikor összeállt, beledolgozzuk a vajat és bedagasztjuk. Cipóvá formázzuk, és 1 órát kelesztjük. A kakaós résznél először a liszttel összekeverjük a kakaóport, majd ugyanúgy folytatjuk a műveletet, ahogy a világos tésztánál.
Mikor megkeltek a tészták, mindkettőt kb. 25-30 cm-es kör alakúra nyújtjuk, egymásra fektetjük, 8 cikkre vágjuk, és feltekerjük őket kifli alakúra. Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk, letakarjuk egy konyharuhával, és 1 órát kelesztjük.
Mikor megkeltek, átkenjük őket kevés tejjel, és 175 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük őket.
Ha tetszett a kakaós kifli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!