Hirdetés

Kelt tésztás kakaós csiga

Hozzávalók

6 - 8
főre
+

A tésztához

300 ml tej
60 g cukor
650 g rétesliszt
30 g élesztő
2 db tojás
60 g vaj

A töltelékhez

60 g vaj
60 g kakaópor
60 g cukor

A tetejére

150 ml tej
1 csomag vaníliás cukor
30 g vaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Kelt tésztás kakaós csiga

Mindenki imádja a kakaós csigát, ez az egyben sült változat pedig még puhább, még élvezetesebb (pláne ilyen borongós napokon).
Kipróbáltam, jóóó lett!
11
Hirdetés

Hozzávalók

6 - 8
főre
+

A tésztához

300 ml tej
60 g cukor
650 g rétesliszt
30 g élesztő
2 db tojás
60 g vaj

A töltelékhez

60 g vaj
60 g kakaópor
60 g cukor

A tetejére

150 ml tej
1 csomag vaníliás cukor
30 g vaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A kelt tésztás kakaós csigához az összetevőket külön-külön kimérjük. A kimért tejből elveszünk 100 ml-t, a kimért cukorból elkeverünk egy teáskanálnyit benne, beleszórunk egy evőkanálnyit a réteslisztből, majd belemorzsoljuk az élesztőt. A tojásokat kissé felverjük, és ezzel is összekeverjük, majd félretesszük felfutni.

A megmaradt liszthez keverjük a cukrot, a lágy vajat, a tejet és a felfuttatott élesztőt, összegyúrjuk, majd hosszan, 10-15 percig dagasztjuk. Letakarjuk, és hagyjuk egy órát kelni.

A töltelékhez összekeverjük a lágy vajat, a kakaóport és a cukrot.

A megkelt tésztát alaposan lisztezett deszkán kb. fél cm vastag téglalapra nyújtjuk. Az édes vajas kakaót szétadagoljuk a tészta felületén, egyenletesen elkenjük, majd szorosan feltekerjük.

A tekercset kb. másfél cm vastag darabokra szeleteljük, és 1 cm-es távolságra tesszük egymás mellé, hogy a további 20 perces, letakart kelesztéskor tudjon növekedni. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Amíg sül, egy gyorsforralóban felforralunk 150 ml tejet, elkeverjük a vaníliás cukorral, majd a készre sült süteményt meglocsoljuk vele, és hagyjuk, hogy felszívja – ettől szaftosabb lesz. Langyosra hűtve már kínálhatjuk is.

Kelt tésztás kakaós csiga
Kelt tésztás kakaós csiga

Előkészítési idő: 110 perc
Sütési idő: 20 perc
Összesen: 130 perc

Ha tetszett a kelt tésztás kakaós csiga receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?