Hirdetés
Instant

Klasszik briós

Hozzávalók

6
darabhoz
+

A tésztához

15 g élesztő
100 ml tej
250 g liszt
1 db tojássárgája
1 csipet só
50 g cukor
50 g vaj

A tetejére

1 db tojás
2 - 3 ek cukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Klasszik briós

A briós az a péksüti, amivel már évtizedekkel ezelőtt is minden pékségben találkozhattunk. Azóta számos fajtája felbukkant már nálunk is, de az igazi, klasszik, kicsit tömörebb tésztás, cukros briós még mindig nosztalgikus hangulatba ringat. És most itt a recept is hozzá! :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
34
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

6
darabhoz
+

A tésztához

15 g élesztő
100 ml tej
250 g liszt
1 db tojássárgája
1 csipet só
50 g cukor
50 g vaj

A tetejére

1 db tojás
2 - 3 ek cukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Az élesztőt belemorzsoljuk a langyosra melegített tejbe, és megvárjuk, amíg felfut (pár perc). A lisztet egy üstbe mérjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a sót, a cukrot, beleöntjük a felfuttatott élesztős tejet, és elkezdjük összeállítani a tésztát. Mikor kezd összeállni, hozzáöntjük a felolvasztott vajat, és szép simára dolgozzuk a tésztát. Letakarva, meleg helyen 45-50 percig kelesztjük.

Klasszik briós

6 felé osztjuk, és mindegyik gombócot kb. 26 cm-es rúddá sodorjuk. Feltekerjük őket, a végeiket bedugjuk a brióscsomók alá, és 20-25 percig megint kelesztjük őket. Mikor kissé megkeltek a briósok, lekenjük őket lazán felvert tojással, megszórjuk a cukorral, és 175 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük őket (kb. 25-30 perc).

Ha tetszett a klasszik briós receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások