Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Krumplis pogácsa

Hozzávalók

2
tepsihez
+
700 g főtt krumpli
120 g puha vaj
100 ml meleg tej
20 g friss élesztő
600 g liszt
2 tk só
1 db tojássárgája
8 - 10 csepp olaj a nyújtáshoz
1 db tojás a lekenéshez
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Krumplis pogácsa

Kiskorom egy nagy kedvence a krumplis pogácsa. Nálunk ez a fajta pogi mindig picit nagyobb volt, mint az átlagos (8-10 cm átmérőjű) és sokkal laposabb. De mivel elég megosztó a méret kérdés, ezért a receptet egy átlagos pogácsa méretre írtam. :D Amitől igazán puha és szaftos marad, az az, hogy nem lisztezett, hanem olajozott deszkán kell nyújtani és ne ijedjetek meg ha túl puhának látszik, szuper lesz!
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hirdetés

Hozzávalók

2
tepsihez
+
700 g főtt krumpli
120 g puha vaj
100 ml meleg tej
20 g friss élesztő
600 g liszt
2 tk só
1 db tojássárgája
8 - 10 csepp olaj a nyújtáshoz
1 db tojás a lekenéshez
Bevásárlólistához adom

A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Még melegen krumplinyomón áttörjük, 3-4 részletben hozzáadjuk a vajat, közben egy habverővel habosítjuk.  A tejben felfuttatjuk az élesztőt.

A tejes keveréket, lisztet, sót és a tojássárgáját belekeverjük a szobahőmérsékletűre hűlt krumpliba, majd alaposan kidagasztjuk. Lefedjük egy konyharuhával és 1 órán át hagyjuk kelni.

Krumplis pogácsa

Ezután enyhén kiolajozott deszkán átgyúrjuk és 2-3 cm vastagra kinyújtjuk. Egy, kb. 6-7 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket. Lekenjük a tetejüket felvert tojással, majd bevagdossuk. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Ha tetszett a krumplis pogácsa receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások