Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Krumplis pogácsa

Hozzávalók

2
tepsihez
+
700 g főtt krumpli
120 g puha vaj
100 ml meleg tej
20 g friss élesztő
600 g liszt
2 tk só
1 db tojássárgája
8 - 10 csepp olaj a nyújtáshoz
1 db tojás a lekenéshez
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Krumplis pogácsa

Kiskorom egy nagy kedvence a krumplis pogácsa. Nálunk ez a fajta pogi mindig picit nagyobb volt, mint az átlagos (8-10 cm átmérőjű) és sokkal laposabb. De mivel elég megosztó a méret kérdés, ezért a receptet egy átlagos pogácsa méretre írtam. :D Amitől igazán puha és szaftos marad, az az, hogy nem lisztezett, hanem olajozott deszkán kell nyújtani és ne ijedjetek meg ha túl puhának látszik, szuper lesz!
Kipróbáltam, jóóó lett!
10
Hirdetés

Hozzávalók

2
tepsihez
+
700 g főtt krumpli
120 g puha vaj
100 ml meleg tej
20 g friss élesztő
600 g liszt
2 tk só
1 db tojássárgája
8 - 10 csepp olaj a nyújtáshoz
1 db tojás a lekenéshez
Bevásárlólistához adom

A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Még melegen krumplinyomón áttörjük, 3-4 részletben hozzáadjuk a vajat, közben egy habverővel habosítjuk.  A tejben felfuttatjuk az élesztőt.

A tejes keveréket, lisztet, sót és a tojássárgáját belekeverjük a szobahőmérsékletűre hűlt krumpliba, majd alaposan kidagasztjuk. Lefedjük egy konyharuhával és 1 órán át hagyjuk kelni.

Krumplis pogácsa

Ezután enyhén kiolajozott deszkán átgyúrjuk és 2-3 cm vastagra kinyújtjuk. Egy, kb. 6-7 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket. Lekenjük a tetejüket felvert tojással, majd bevagdossuk. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Ha tetszett a krumplis pogácsa receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások