Hozzávalók
A tésztához
- 450 g kenyérliszt (BL 80)
- 7 g szárított élesztő
- 1 tk cukor
- 2 tk olívaolaj
- 270 ml víz
- só
A töltelékhez
- 250 g spenót
- 2 ek tökmag
- 4 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 5 - 6 db olajos aszalt paradicsom
- 4 ek reszelt parmezán
Hozzávalók
A tésztához
- 450 g kenyérliszt (bl 80)
- 7 g szárított élesztő
- 1 tk cukor
- 2 tk olívaolaj
- 270 ml víz
- só
A töltelékhez
- 250 g spenót
- 2 ek tökmag
- 4 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 5 - 6 db olajos aszalt paradicsom
- 4 ek reszelt parmezán
A lisztet, az élesztőt, a cukrot és a sót összekeverjük, hozzáadjuk a vizet, az olívaolajat, és sima felületű tésztát dagasztunk belőle, majd 45-60 percig letakarva kelesztjük. A töltelékhez egy késes aprító segítségével jól lezúzzuk a spenótot, a száraz serpenyőben lepirított tökmagot, az olívaolajat, a fokhagymát, majd sózzuk és borsozzuk az egészet. Ha megkelt a tészta, téglalap alakúra nyújtjuk, és megkenjük a felületét a spenótos töltelékkel.
Erre rápakoljuk a kisebb darabokra vágott aszalt paradicsomokat, majd megszórjuk 3 ek parmezánnal. Feltekerjük a tésztát, és kb. 3 centis darabokra vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, megszórjuk a maradék parmezánnal, egy kevés tökmaggal, és további 20 percig pihentetjük. 190 fokra előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.