Hirdetés

Medvehagymás kiflik

Hozzávalók

kb.
12
darabhoz
+
170 ml tej
50 g élesztő
1 tk cukor
600 g liszt
140 g natúr joghurt
2 tk só
2 db tojás

A kenéshez

1 db tojás

A belsejébe

1 csokor medvehagyma
só, bors
160 g puha vaj

A tetejére

1 ek nagy szemű só
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Medvehagymás kiflik

Ezek a pihe-puha, foszlós, és természetesen kellőképpen medvehagymás kiflik mindenki kedvencei lesznek. Reggelire vagy egy kirándulásra is tökéletesek, szóval mindenképpen készítsétek el őket! ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
26
Hirdetés

Hozzávalók

kb.
12
darabhoz
+
170 ml tej
50 g élesztő
1 tk cukor
600 g liszt
140 g natúr joghurt
2 tk só
2 db tojás

A kenéshez

1 db tojás

A belsejébe

1 csokor medvehagyma
só, bors
160 g puha vaj

A tetejére

1 ek nagy szemű só
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Annyi medvehagymás ételt készítettünk már, hogy nem is értjük a kifli hogyan maradhatott ki. Na, de most pótoljuk!

A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a cukrot, és félrerakjuk. Egy nagyobb üstbe mérjük a lisztet, a joghurtot, a sót és a tojásokat, majd hozzáöntjük az élesztős tejet, és alaposan összekeverjük a tésztát. Fóliával letakarjuk, és 50 percre hűtőbe rakjuk. 

A pihentetés után a tésztát kissé átgyúrjuk, majd tíz részre osztjuk, gombóccá formázzuk, és 3-4 mm vastag kör alakúra nyújtjuk. A medvehagymát apróra vágjuk, és a só és bors társaságában belekeverjük a puha vajba. A tésztakorongokat egymásra rétegezzük úgy, hogy mindegyik réteg közé kenünk 1-1 adag vajat. Az egymásra rétegezett tésztát olyan vékonyra nyújtjuk, amennyire tudjuk, majd átlósan 12 részre vágjuk. 

Mind a 12 háromszöget a szélesebb végétől haladva feltekerjük, és sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket, egymástól 3-4 ujjnyi távolságra. Letakarva 30 percet kelesztjük a kifliket, majd lekenjük tojással, megszórjuk nagy szemű sóval, és 175 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük őket.

Medvehagymás kifli

Ha tetszett a medvehagymás kiflik receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Medvehagymás csavart

Sajtos-baconös kifli

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások