Hozzávalók
- 170 ml tej
- 50 g élesztő
- 1 tk cukor
- 600 g liszt
- 140 g natúr joghurt
- 2 tk só
- 2 db tojás
A kenéshez
- 1 db tojás
A belsejébe
- 1 csokor medvehagyma
- só, bors
- 160 g puha vaj
A tetejére
- 1 ek nagy szemű só
Hozzávalók
- 170 ml tej
- 50 g élesztő
- 1 tk cukor
- 600 g liszt
- 140 g natúr joghurt
- 2 tk só
- 2 db tojás
A kenéshez
- 1 db tojás
A belsejébe
- 1 csokor medvehagyma
- só, bors
- 160 g puha vaj
A tetejére
- 1 ek nagy szemű só
Annyi medvehagymás ételt készítettünk már, hogy nem is értjük a kifli hogyan maradhatott ki. Na, de most pótoljuk!
A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a cukrot, és félrerakjuk. Egy nagyobb üstbe mérjük a lisztet, a joghurtot, a sót és a tojásokat, majd hozzáöntjük az élesztős tejet, és alaposan összekeverjük a tésztát. Fóliával letakarjuk, és 50 percre hűtőbe rakjuk.
A pihentetés után a tésztát kissé átgyúrjuk, majd tíz részre osztjuk, gombóccá formázzuk, és 3-4 mm vastag kör alakúra nyújtjuk. A medvehagymát apróra vágjuk, és a só és bors társaságában belekeverjük a puha vajba. A tésztakorongokat egymásra rétegezzük úgy, hogy mindegyik réteg közé kenünk 1-1 adag vajat. Az egymásra rétegezett tésztát olyan vékonyra nyújtjuk, amennyire tudjuk, majd átlósan 12 részre vágjuk.
Mind a 12 háromszöget a szélesebb végétől haladva feltekerjük, és sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket, egymástól 3-4 ujjnyi távolságra. Letakarva 30 percet kelesztjük a kifliket, majd lekenjük tojással, megszórjuk nagy szemű sóval, és 175 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük őket.
Ha tetszett a medvehagymás kiflik receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!