Hozzávalók
A tésztához
- 85 ml tej
- 20 g élesztő
- 30 g cukor
- 250 g liszt
- 1 db narancs reszelt héja
- 1 csipet só
- 1 db tojás
- 30 g olvasztott vaj
A töltelékhez
- 80 g puha vaj
- 180 g marcipán
- 100 g kandírozott narancs
A tetejére
- nagy szemű szórócukor
Hozzávalók
A tésztához
- 85 ml tej
- 20 g élesztő
- 30 g cukor
- 250 g liszt
- 1 db narancs reszelt héja
- 1 csipet só
- 1 db tojás
- 30 g olvasztott vaj
A töltelékhez
- 80 g puha vaj
- 180 g marcipán
- 100 g kandírozott narancs
A tetejére
- nagy szemű szórócukor
A tejet megmelegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadunk egy teáskanál cukrot, majd félrerakjuk, és megvárjuk, amíg felfut az élesztő. A lisztet egy üstbe mérjük, belereszeljük a narancs héját, mehet bele a só, a tojás, a vaj és az élesztős tej. Bedagasztjuk a tésztát, és letakarva, meleg helyen 45-60 percet kelesztjük.
Lisztezett deszkán kb. 35 x 18 cm-esre nyújtjuk, megkenjük a vajjal, ráreszeljük a marcipánt és megszórjuk a kandírozott naranccsal. A hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, majd ujjnyi vastag tekercseket vágunk belőle. Sütőpapíros tepsire rakjuk, letakarva további 20 percig kelesztjük, majd megszórjuk a szórócukorral, és 175 fokra előmelegített sütőben, cirka 18 perc alatt készre sütjük.
Ha tetszett a narancsos-marcipános csigák receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!