Hirdetés

Narancsos-marcipános csigák

Hozzávalók

14 - 15
darabhoz
+

A tésztához

85 ml tej
20 g élesztő
30 g cukor
250 g liszt
1 db narancs reszelt héja
1 csipet só
1 db tojás
30 g olvasztott vaj

A töltelékhez

80 g puha vaj
180 g marcipán
100 g kandírozott narancs

A tetejére

nagy szemű szórócukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Narancsos-marcipános csigák

Ha uncsi a kakaós csiga (bár miért lenne az?), vagy csak valami újat próbálnátok ki, akkor van itt egy remek narancsos-marcipános verzió. A töltelékben lévő vajtól szaftosabb lesz a csiga, úgyhogy azt semmiképp se felejtsétek ki belőle! ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

14 - 15
darabhoz
+

A tésztához

85 ml tej
20 g élesztő
30 g cukor
250 g liszt
1 db narancs reszelt héja
1 csipet só
1 db tojás
30 g olvasztott vaj

A töltelékhez

80 g puha vaj
180 g marcipán
100 g kandírozott narancs

A tetejére

nagy szemű szórócukor
Bevásárlólistához adom

A tejet megmelegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadunk egy teáskanál cukrot, majd félrerakjuk, és megvárjuk, amíg felfut az élesztő. A lisztet egy üstbe mérjük, belereszeljük a narancs héját, mehet bele a só, a tojás, a vaj és az élesztős tej. Bedagasztjuk a tésztát, és letakarva, meleg helyen 45-60 percet kelesztjük. 

Lisztezett deszkán kb. 35 x 18 cm-esre nyújtjuk, megkenjük a vajjal, ráreszeljük a marcipánt és megszórjuk a kandírozott naranccsal. A hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, majd ujjnyi vastag tekercseket vágunk belőle. Sütőpapíros tepsire rakjuk, letakarva további 20 percig kelesztjük, majd megszórjuk a szórócukorral, és 175 fokra előmelegített sütőben, cirka 18 perc alatt készre sütjük.

Ha tetszett a narancsos-marcipános csigák receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások