Hirdetés

Paprikás csiga

Hozzávalók

22
darabhoz
+

A tésztához

240 ml tej
25 g friss élesztő
80 g cukor
600 g liszt
2 db tojássárgája
1 tk só
100 g vaj

A töltelékhez

90 g olvasztott vaj
140 g cukor
3 ek őrölt pirospaprika
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Paprikás csiga

A szerkesztőség kb. 5%-a ismerte ezt a péksütit (ez egy embert jelent :D), neki viszont a nagy, gyerekkori kedvence, úgyhogy magától értetődő volt, hogy elkészítsem, és végre a mi oldalunkon is szerepeljen ez a recept.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

22
darabhoz
+

A tésztához

240 ml tej
25 g friss élesztő
80 g cukor
600 g liszt
2 db tojássárgája
1 tk só
100 g vaj

A töltelékhez

90 g olvasztott vaj
140 g cukor
3 ek őrölt pirospaprika
Bevásárlólistához adom

A paprikás csiga elkészítéséhez a tejet megmelegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt és belerakunk egy kanál cukrot. A lisztet egy nagy keverőtálba rakjuk, mehetnek bele a tojássárgáják, a só, majd a felfuttatott élesztős tej. Elkezdjük összekeverni a tésztát, majd amikor kezd összeállni, hozzáadjuk a puha vajat, és simára dolgozzuk a tésztát. Letakarva 50 percig kelesztjük, majd kb. 50 x 35 cm-es nagyságúra nyújtjuk. 

Paprikás csiga

A vajat elkeverjük a cukorral és a pirospaprikával, rákenjük a tésztára, és az egyik, hosszabbik oldalától kezdve feltekerjük. Kb. 1,5 cm vastag szeleteket vágunk belőle, a tekercseket sütőpapíros tepsire fektetjük, legalább 2-3 ujjnyira egymástól. 20 percig még kelesztjük a csigákat, végül 180 fokos sütőben 12-14 percig sütjük őket.

Ha tetszett a paprikás csiga receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások