Hirdetés
Bespájzolva

Simit, az igazi török streetfood

Hozzávalók

6
darabhoz
+

A tésztához

450 g liszt
1 tk só
1 ek szárított élesztő
1 csésze meleg víz
2 ek olívaolaj

A külsejére

3 ek méz
2 ek víz
150 g szezámmag
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Simit, az igazi török streetfood

A törököknél igazi streetfoodnak minősülő kenyérféleség a simit. Igazából meg is tölthetitek valamivel (mint pl. a perecszendvics), de önmagában is brutál finom. Belül puha, kívül kicsit ropogósabb, sós péksüti, egy nagy adag pirult szezámmaggal borítva. Szerintem isteni!
Kipróbáltam, jóóó lett!
12
Hirdetés

Hozzávalók

6
darabhoz
+

A tésztához

450 g liszt
1 tk só
1 ek szárított élesztő
1 csésze meleg víz
2 ek olívaolaj

A külsejére

3 ek méz
2 ek víz
150 g szezámmag
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A tésztához a lisztet elkeverjük a sóval. Az élesztőt belekeverjük a vízbe, majd a liszthez öntjük az olívaolajjal együtt, és bedagasztjuk a tésztát. Letakarva, meleg helyen 35-40 percet kelesztjük, ezután újra átgyúrjuk egy kicsit, majd 6 egyenlő részre osztjuk. A hat gombócot kb. 35 cm-es rudakká sodorjuk, kettéhajtjuk és újra összesodorjuk, majd a végüket összecsípjük, hogy kör alakú „fonatokat” kapjunk. 

A mézet összemelegítjük a vízzel, elkeverjük, és először ebbe mártjuk a fonatokat, majd beleforgatjuk szezámmagba. (A törökök melaszszerűségbe forgatják, ha van ilyenetek, használjátok azt nyugodtan.) Sütőpapíros tepsire rakjuk őket, egymástól kb. 2 ujjnyi távolságra, 20 percig kelesztjük, majd 190 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. 

Simit

Ha tetszett a simit receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások