Hozzávalók
A tésztához
- 250 g szalámi
- 150 g tejföl
- 1 mk cukor
- 45 g élesztő
- 600 g liszt
- 2 db tojás
- 250 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 2 tk só
A lekenéshez
- 2 db tojássárgája
Hozzávalók
A tésztához
- 250 g szalámi
- 150 g tejföl
- 1 mk cukor
- 45 g élesztő
- 600 g liszt
- 2 db tojás
- 250 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 2 tk só
A lekenéshez
- 2 db tojássárgája
A szalámit apró kockákra vágjuk, kb. 4-5 perc alatt egy serpenyőben kissé lepirítjuk, majd leszűrjük. Az a fontos, hogy süljön ki valamennyi zsír belőle, de ne szárítsuk ki! A tejfölhöz adjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és elkeverjük. A lisztet, a tojásokat, a kisebb kockákra vágott vajat, a sót és a tejfölös-élesztős keveréket egy nagy dagasztótálba rakjuk, és bedagasztjuk a tésztát. Mikor már szép sima, pár mozdulattal beledagasztjuk a szalámikockákat is, majd letakarva 45 percet pihentetjük.
Lisztezett deszkán 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk, és kb. 2,5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük őket, 20 percet kelesztjük, lekenjük a tetejüket lazán felvert tojássárgájával, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Ha tetszett a szalámis pogácsa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!