Hirdetés
Bespájzolva

Szalámis pogácsa

Hozzávalók

2
tepsihez (kb. 50 darabhoz)
+

A tésztához

250 g szalámi
150 g tejföl
1 mk cukor
45 g élesztő
600 g liszt
2 db tojás
250 g szoba-hőmérsékletű vaj
2 tk só

A lekenéshez

1 db tojássárgája
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Szalámis pogácsa

Sok pogácsával személy szerint az a bajom, hogy sokat kell hajtogatni, pihentetni, hajtogatni és úúújra pihentetni. Néha persze jó dolog ilyenekkel szöszölni, máskor viszont az a jó, ha pikk-pakk megvan egy süti. Ilyen ez a pogácsa is, persze, ha az egyszeri kelesztési időt leszámítjuk. Ja, és isteni finom!
Kipróbáltam, jóóó lett!
10
Hirdetés

Hozzávalók

2
tepsihez (kb. 50 darabhoz)
+

A tésztához

250 g szalámi
150 g tejföl
1 mk cukor
45 g élesztő
600 g liszt
2 db tojás
250 g szoba-hőmérsékletű vaj
2 tk só

A lekenéshez

1 db tojássárgája
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A szalámit apró kockákra vágjuk, kb. 4-5 perc alatt egy serpenyőben kissé lepirítjuk, majd leszűrjük. Az a fontos, hogy süljön ki valamennyi zsír belőle, de ne szárítsuk ki! A tejfölhöz adjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és elkeverjük. A lisztet, a tojásokat, a kisebb kockákra vágott vajat, a sót és a tejfölös-élesztős keveréket egy nagy dagasztótálba rakjuk, és bedagasztjuk a tésztát. Mikor már szép sima, pár mozdulattal beledagasztjuk a szalámikockákat is, majd letakarva 45 percet pihentetjük.

Lisztezett deszkán 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk, és kb. 2,5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük őket, 20 percet kelesztjük, lekenjük a tetejüket lazán felvert tojássárgájával, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. 

Szalámis pogácsa

Ha tetszett a szalámis pogácsa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások