Vega
Hozzávalók
- 110 g puha vaj
- 70 g kristálycukor
- 250 g piros szőlő
- 1 csomag bolti, élesztős leveles tészta (400 g-os kiszerelés)
- porcukor a szóráshoz
Szőlős csiga bolti leveles tésztából
Hozzávalók
- 110 g puha vaj
- 70 g kristálycukor
- 250 g piros szőlő
- 1 csomag bolti, élesztős leveles tészta (400 g-os kiszerelés)
- porcukor a szóráshoz
A puha vajat összekeverjük a cukorral. A szőlőszemeket megmossuk, majd a nagyobb szemeket negyedekbe vagy félbevágjuk, és ha szeretnénk, az esetleges magokat is kiszedjük belőlük, mert úgy élvezhetőbb lesz a süti.
A tésztát kitekerjük, megkenjük a cukros-vajas krémmel és megszórjuk a szőlőszemekkel. Az egyik rövidebbik oldalánál fogva feltekerjük, majd kb. 1,5 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket, 3-4 cm távolságra egymástól, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. A tetejét megszórjuk porcukorral, és már tálalhatjuk is.
- Elkészítési idő: 20-25 perc
- Sütési idő: 25 perc
Ha tetszett a szőlős csiga receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!