Hozzávalók
A bagelhez
- 450 ml meleg víz
- 2 tk szárított élesztő
- 300 g liszt vagy kenyérliszt
- 300 g teljes kiőrlésű liszt
- 2 csipet só
- 3 ek olívaolaj
A főzéshez
- víz
- 2 ek méz
- 2 tk szódabikarbóna
A lekenéshez
- 1 db tojás
A bagel „fűszerkeverékhez” (bagel spice mix)
- 2 ek szezámmag
- 2 ek fekete szezámmag
- 1 ek mák
- 1 ek füstölt maldon só vagy bármilyen nagy szemű tengeri só
- 1 ek vöröshagymapehely
Hozzávalók
A bagelhez
- 450 ml meleg víz
- 2 tk szárított élesztő
- 300 g liszt vagy kenyérliszt
- 300 g teljes kiőrlésű liszt
- 2 csipet só
- 3 ek olívaolaj
A főzéshez
- víz
- 2 ek méz
- 2 tk szódabikarbóna
A lekenéshez
- 1 db tojás
A bagel „fűszerkeverékhez” (bagel spice mix)
- 2 ek szezámmag
- 2 ek fekete szezámmag
- 1 ek mák
- 1 ek füstölt maldon só vagy bármilyen nagy szemű tengeri só
- 1 ek vöröshagymapehely
A vízben elkeverjük az élesztőt, és hagyjuk, hogy egy kicsit feléledjen. Ha ez megtörtént, az összes többi hozzávalóval összekeverjük, és kidagasztjuk a tésztát. Lefedjük és hagyjuk kelni 1 órát. Ezután 6 gombócot formázunk belőle, és egy tepsin hagyjuk lefedve fél órát kelni. Ezután egy lyukat csinálunk a közepébe az ujjunkkal, és kicsit kitágítjuk.
Enyhén lobogó vízbe rakjuk a mézet és a szódabikarbónát, és mehet bele a tészta is. Figyeljünk, mert meg fognak nőni, így ha nem elég nagy az edényünk, csak egyesével főzzük, oldalanként 1-1 percig. Ezután egy tepsire tesszük, és lekenjük a tojással. A fűszerkeverék hozzávalóit összekeverjük, és megszórjuk vele a bagelek tetejét. 190 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Ha tetszett a teljes kiőrlésű bagel receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!