Hozzávalók
- 250 g finomliszt
- 250 g teljes kiőrlésű liszt
- 2 tk só
- 2 tk kristálycukor
- 400 ml langyos víz
- 1 csomag instant élesztő (7 g-os kiszerelés)
- 1 tk fekete szezámmag
- 1 tk hántolt napraforgómag
Teljes kiőrlésű kenyér
Hozzávalók
- 250 g finomliszt
- 250 g teljes kiőrlésű liszt
- 2 tk só
- 2 tk kristálycukor
- 400 ml langyos víz
- 1 csomag instant élesztő (7 g-os kiszerelés)
- 1 tk fekete szezámmag
- 1 tk hántolt napraforgómag
A teljes kiőrlésű kenyér elkészítéséhez az első lépés, hogy a lisztet, a teljes kiőrlésű lisztet és a sót összekeverjük egy tálban. A cukrot elkeverjük a meleg vízzel, majd beleszórjuk az élesztőt, és 5 percet hagyjuk pihenni. Ezután az élesztős keveréket hozzáöntjük a liszthez, és simára dagasztjuk a tésztát kb. 10 perc alatt. Letakarjuk egy konyharuhával, és meleg, szélmentes helyen 35-40 percig kelesztjük.
Amikor letelt az idő, kissé átgyúrjuk, hosszúkás alakúra formázzuk és alulról sütőpapírral bélelt, 30 x 10 cm-es kenyérsütő formába rakjuk. Kis vízzel lekenjük a tetejét, majd megszórjuk a magokkal. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 35 percre. Szeletelés előtt megvárjuk, amíg teljesen kihűl.
- Elkészítési idő: 15-20 perc
- Pihentetés: 55 perc + kihűlés
- Sütési idő: 35 perc
Ha tetszett a teljes kiőrlésű kenyér recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!