Hirdetés

Tigris kenyér

Hozzávalók

1
kenyérhez
+

A kenyérhez

500 g kenyérliszt
7 g szárított élesztő
1 púpozott tk só
1 púpozott tk cukor
1 ek puha vaj
300 ml meleg víz

A tetejére

3 g szárított élesztő
½ tk olaj
½ tk cukor
1 csipet só
75 g rizsliszt
3 ek meleg víz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Tigris kenyér

Ki ne szeretné a friss, még meleg kenyeret, csak úgy önmagában is vagy egy kevés vajjal? Hát persze, hogy mindenki! Ha nem akartok kovászt készíteni és sokat babrálni egy kenyérrel, akkor ez lesz a ti receptetek! Ropogós külső, puha belső, ráadásul tök menőn is néz ki!
Kipróbáltam, jóóó lett!
16
Hirdetés

Hozzávalók

1
kenyérhez
+

A kenyérhez

500 g kenyérliszt
7 g szárított élesztő
1 púpozott tk só
1 púpozott tk cukor
1 ek puha vaj
300 ml meleg víz

A tetejére

3 g szárított élesztő
½ tk olaj
½ tk cukor
1 csipet só
75 g rizsliszt
3 ek meleg víz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A lisztet, az élesztőt, a cukrot és a sót összekeverjük. Hozzáadjuk a puha vajat és a vizet és jól bedagasztjuk a tésztát kézzel, vagy a robotgép dagasztó karjával (kb.10 perc). A simára dagasztott tésztát egy nagy, olajjal kissé átkent tálba tesszük, letakarjuk egy konyharuhával és meleg helyen kb. 30-40 percig kelesztjük, amíg a duplájára nem nő. Párszor ismét átgyúrjuk a tésztát, kenyér alakúra formázzuk, letakarjuk és újból a duplájára kelesztjük. A kenyér felületéhez szükséges hozzávalókat összekeverjük és hagyjuk 10 percig pihenni, majd a megkelt kenyér tetejére kenjük. Kicsit a kezünkkel segíthetünk, hogy rátapadjon a tésztára a riszlisztes keverék. Alsó felső sütésen, 180 fokon, kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük a kenyeret, majd kihűlés után szeleteljük.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?