Hirdetés

Vaníliapudingos-almás párna

Hozzávalók

4
darabhoz
+

A töltelékhez

350 ml tej
20 g étkezési keményítő
4 db tojássárgája
1 rúd vanília
3 ek cukor
1 db alma (nagyobb)

Az összeállításhoz

1 csomag leveles tészta
1 db tojás (kisebb)
2 ek cukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Vaníliapudingos-almás párna

Persze ha valaki nem kedveli a bolti leveles tésztát, nyugodtan sütheti saját készítésűből is, de akkor már nem lesz megúszós ez a pihe-puha almás párna. Így pedig összességében egy-másfél óra alatt kész is ez a krémes, almás péksüti.
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hirdetés

Hozzávalók

4
darabhoz
+

A töltelékhez

350 ml tej
20 g étkezési keményítő
4 db tojássárgája
1 rúd vanília
3 ek cukor
1 db alma (nagyobb)

Az összeállításhoz

1 csomag leveles tészta
1 db tojás (kisebb)
2 ek cukor
Bevásárlólistához adom

A tejben csomómentesre keverjük az étkezési keményítőt, a tojássárgáját, a vaníliarúd kikapart magjait, valamint a cukrot. (Magát a vaníliarudat is beletesszük, amit majd később kiszedünk belőle.) Ezután 5-6 perc alatt, folyamatos keverés mellett sűrű pudingot főzünk. Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk és kisebb kockákra vágjuk, majd a pudingba keverjük. 

A leveles tésztát kihajtogatjuk, és 8 egyenlő részre vágjuk. 4 db-ot bevágunk rácsosra úgy, hogy elindulunk az egyik szélétől, és párhuzamosan a szélével ejtünk 4-5 bevágást, majd pár mm-re tőle kicsit eltolva kezdjük el a bemetszéseket, így amikor kézbe fogjuk a tésztalapot, és kissé széthúzzuk, szép rácsos mintát kapunk. A négy, bevágások nélküli lapra halmozzuk az almatölteléket, a szélüket lekenjük tojással, és mindegyikre rárakjuk a rácsos tésztalapot. Ezt is lekenjük tojással, megszórjuk cukorral, és 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, amíg aranybarnára pirulnak a párnák (kb. 17-18 perc).

Vaníliapudingos-almás párna

Ha tetszett a vaníliapudingos-almás párna receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások