Hozzávalók
A töltelékhez
- 350 ml tej
- 20 g étkezési keményítő
- 4 db tojássárgája
- 1 rúd vanília
- 3 ek cukor
- 1 db alma (nagyobb)
Az összeállításhoz
- 1 csomag leveles tészta
- 1 db tojás (kisebb)
- 2 ek cukor
Vaníliapudingos-almás párna
Hozzávalók
A töltelékhez
- 350 ml tej
- 20 g étkezési keményítő
- 4 db tojássárgája
- 1 rúd vanília
- 3 ek cukor
- 1 db alma (nagyobb)
Az összeállításhoz
- 1 csomag leveles tészta
- 1 db tojás (kisebb)
- 2 ek cukor
A tejben csomómentesre keverjük az étkezési keményítőt, a tojássárgáját, a vaníliarúd kikapart magjait, valamint a cukrot. (Magát a vaníliarudat is beletesszük, amit majd később kiszedünk belőle.) Ezután 5-6 perc alatt, folyamatos keverés mellett sűrű pudingot főzünk. Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és kisebb kockákra vágjuk, majd a pudingba keverjük.
A leveles tésztát kihajtogatjuk, és 8 egyenlő részre vágjuk. 4 db-ot bevágunk rácsosra úgy, hogy elindulunk az egyik szélétől, és párhuzamosan a szélével ejtünk 4-5 bevágást, majd pár mm-re tőle kicsit eltolva kezdjük el a bemetszéseket, így amikor kézbe fogjuk a tésztalapot, és kissé széthúzzuk, szép rácsos mintát kapunk. A négy, bevágások nélküli lapra halmozzuk az almatölteléket, a szélüket lekenjük tojással, és mindegyikre rárakjuk a rácsos tésztalapot. Ezt is lekenjük tojással, megszórjuk cukorral, és 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, amíg aranybarnára pirulnak a párnák (kb. 17-18 perc).
Ha tetszett a vaníliapudingos-almás párna receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!