Pékség

Vöröspesztós-sajtosrúd

Vöröspesztós-sajtos rúd

Hozzávalók
2 csomag
élesztős leveles tészta
(400 g-os kiszerelés)
1
kis üveg vörös pesztó
(190 g-os)
140 g
trappista sajt
A tetejére
1 db
tojás
1 ek
szezámmag

Elkészítés

A vöröspesztós sajtos rúd elkészítéséhez az egyik leveles tésztát kihajtogatjuk, megkenjük a vörös pesztóval, megszórjuk a reszelt sajttal, majd ráborítjuk a másik tésztalapot. A hosszabbik oldala mentén 12 sávot vágunk belőle, megcsavarjuk őket, lekenjük lazán felvert tojással, és megszórjuk a szezámmaggal.

Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket 2 ujjnyi távolságra egymástól, és 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük 18-20 perc alatt.

  • Előkészítési idő: 10-15 perc
  • Sütési idő: 20 perc
  • Összesen: 30-35 perc
vöröspesztós sajtos rúd

Még több stangli:

Egyszerű sajtos rúd

Juhtúrós-snidlinges stangli

Zöldfűszeres-sajtkrémes csavart stangli

www.streetkitchen.hu

Vöröspesztó-rajongók vagytok, és imádjátok a pirult sajtot? Akkor ez a recept nektek szól!

Hozzávalók

12 darabhoz
2 csomag
élesztős leveles tészta
(400 g-os kiszerelés)
1
kis üveg vörös pesztó
(190 g-os)
140 g
trappista sajt
A tetejére
1 db
tojás
1 ek
szezámmag

A vöröspesztós sajtos rúd elkészítéséhez az egyik leveles tésztát kihajtogatjuk, megkenjük a vörös pesztóval, megszórjuk a reszelt sajttal, majd ráborítjuk a másik tésztalapot. A hosszabbik oldala mentén 12 sávot vágunk belőle, megcsavarjuk őket, lekenjük lazán felvert tojással, és megszórjuk a szezámmaggal.

Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket 2 ujjnyi távolságra egymástól, és 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük 18-20 perc alatt.

  • Előkészítési idő: 10-15 perc
  • Sütési idő: 20 perc
  • Összesen: 30-35 perc
vöröspesztós sajtos rúd

Még több stangli:

Egyszerű sajtos rúd

Juhtúrós-snidlinges stangli

Zöldfűszeres-sajtkrémes csavart stangli

Ha tetszett a Vöröspesztós-sajtos rúd receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept