Hozzávalók
- 500 g liszt
- 250 g túró
- 250 g juhtúró
- 2 csokor snidling
- 450 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 1 db tojás
- 30 g élesztő
- 15 g só
A kenéshez
- 1 db tojás
Hozzávalók
- 500 g liszt
- 250 g túró
- 250 g juhtúró
- 2 csokor snidling
- 450 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 1 db tojás
- 30 g élesztő
- 15 g só
A kenéshez
- 1 db tojás
A juhtúrós-snidlinges stanglikhoz a lisztet egy nagy tálba vagy üstbe szórjuk. Belerakjuk a túrót, a juhtúrót és az apróra vágott snidlinget. Hozzáadjuk a felkockázott vajat, a tojást, belemorzsoljuk az élesztőt és beleszórjuk a sót is.
Alaposan összedolgozzuk a tésztát, majd lisztezett felületen kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, és derelye- vagy pizzavágóval 1,5 cm-es csíkokat vágunk belőle. Keresztben is elvágjuk a sávokat 2-3 helyen, attól függően, milyen hosszú stanglikat szeretnénk.
Sütőpapíros tepsire rakjuk őket 1-1,5 cm-re egymástól, lekenjük lazán felvert tojással, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 14 perc alatt megsütjük a stanglikat.
Ha tetszett a juhtúrós-snidlinges stangli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!