A lecsós calzonéhoz a tésztát a medvehagymás pizzánál leírtak szerint elkészítjük.
A kétféle szalonnát felkockázzuk, és egy lábasban elkezdjük kipirítani a zsírját. Ha már szépen megpirult, hozzáadjuk az aprított fokhagymát és a felszeletelt vöröshagymát.
@streetkitchenhu Lajos-féle lecsós calzone 🤩 #szponzoralttartalom#ooni #oonipizza #pizzasütés #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #streetkitchen #sknation @Kertishop ♬ Exciting, exciting, cute songs(1283711) - Korepoi
Amíg a hagymák pirulnak, felcikkezzük a paradicsomokat. A piruló hagymát sózzuk, borsozzuk, beletesszük a felcikkezett paradicsomot, de mielőtt összekevernénk, a pirított hagymára szórjuk a fűszerpaprikát, majd elkeverjük a paradicsommal. Amíg a paradicsom rotyog, a paprikákat feldaraboljuk. Ha szeretjük a csípőset, hozzáadjuk a hegyes-erős paprikát. Ezután jöhet a feldarabolt paprika is, majd sűrűre főzzük és ha szükséges, még sózzuk.
A 4-felé osztott tésztát 2 ek kukoricaliszten kb. 24 cm-es kör alakúra nyújtjuk, majd az egyik felére kenjük a lecsót, reszelünk rá parmezánt, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal és ráhajtjuk a tészta másik felét. A szélét összecsipkedjük, a tetejét megkenjük olívaolajjal, és kb. 350 fokos pizzakemencében 2-3 perc alatt készre sütjük. Előmelegített sütőben ehhez 230 fokon kb. 12 percre van szükség.

- Elkészítési idő: 1,5 óra
- Kelesztés: minimum 4 óra