Street Kitchen

2nyárileves:időreésrosszidőre!

2 nyári leves: jó időre és rossz időre!

Hozzávalók
Joghurtos barackleves
1 kg
barack és nektarin vegyesen
5 ek
barnacukor
1 csomag
vaníliás cukor
7.5 dl
víz
0.5 kg
lecsepegtetett joghurt
1 db
tojássárgája
0.5 ek
kukoricaliszt
áfonya, ribizli a tálaláshoz
Nyári minestrone
1 db
nagy sárgarépa nagylyukú reszelőn lereszelve
1 db
kis zellergumó nagylyukú reszelőn lereszelve
1 fej
nagyobb hagyma finomra vágva
4 ek
olívaolaj
15 dkg
húsos füstölt szalonna
1 dl
vörös bor
2 konzerv
paradicsom (egész paradicsommal)
kis darab száraz paremzán héj
1 db
nagyobb krumpli kockára vágva
20 dkg
zöldbab megpucolva, 2-3 cm-es darabokra vágva
1 db
édeskömény (1 cm-es kockákra vágva)
1 db
cukkini (1 cm-es kockákra vágva)
3 - 4 db
kelkáposzta levél nagyobb darabokra vágva
15 dkg
makaróni kis darabokra tördelve
25 kg
főtt fehérbab (vagy konzerv)
frissen őrölt bors
1.5 l
víz vagy alaplé
tálaláshoz bazsalikomlevél és frissen reszelt parmezán

Elkészítés

Joghurtos barackleves

A tojássárgáját elkeverjük a liszttel, hozzáadjuk a joghurtot és simára keverjük. Felöntjük 2 dl vízzel, elkeverjük és félretesszük.

Közepes lábosba feltesszük főni a kimagozott barackok háromnegyedét a maradék vízzel, sóval, cukorral, vaníliás cukorral. Amikor a gyümölcs puha, az egészet selymesre turmixoljuk. Visszaöntjük a lábosba, hozzáadjuk a joghurtos keveréket és forráspontig hevítjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd a hűtőbe tesszük fogyasztásig. Tálaláskor hozzáadjuk a maradék felkockázott barackot, áfonyát, ribizlit.

Nyári minestrone

Egy nagy lábosban felhevítjük az olívaolajat, rádobjuk a felszeletelt szalonnát és lepirítjuk, hogy a zsírját kiengedje. Rádobjuk a hagymát, sárgarépát, zellert és addig pirítjuk, amíg teljesen összeesik.

Felöntjük borral, hagyjuk, hogy elfőjjön az alkohol és beletesszük a parmezán héját, a feldarabolt krumplival és a paradicsomkonzervvel. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük az alaplével. 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a zöldbabot és az édesköményt. Amikor a zöldbab félig megfőtt, beletesszük a cukkinit és a kelképosztát -félpuhára főzzük, végül mehet bele a darabokra tört makaróni. Addig főzzük tovább, amíg  a tészta megpuhul.

A babkonzervet a legvégén adjuk a leveshez. Összeforraljuk, tányérba szedjük, friss bazsalikomlevéllel, reszelt parmezánnal és kevés olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Mi magyarok szeretjük a leveseket, ezért nyáron is szükségünk van jó leves receptekre. Mi most kettőt is mutatunk, mindkettő nyári leves, az egyiket jéghidegen, kánikulában készítsétek, a másikat hűvösebb napokon is imádni fogjátok. Levesezzetek és küldjétek el nekünk a kedvenc receptjeiteket, vagy készítsétek el a mi leveseinket, fotózzátok le és küldjétek el azt, hadd örüljünk!

Hozzávalók

4 - 6 személyre
Joghurtos barackleves
1 kg
barack és nektarin vegyesen
5 ek
barnacukor
1 csomag
vaníliás cukor
7.5 dl
víz
0.5 kg
lecsepegtetett joghurt
1 db
tojássárgája
0.5 ek
kukoricaliszt
áfonya, ribizli a tálaláshoz
Nyári minestrone
1 db
nagy sárgarépa nagylyukú reszelőn lereszelve
1 db
kis zellergumó nagylyukú reszelőn lereszelve
1 fej
nagyobb hagyma finomra vágva
4 ek
olívaolaj
15 dkg
húsos füstölt szalonna
1 dl
vörös bor
2 konzerv
paradicsom (egész paradicsommal)
kis darab száraz paremzán héj
1 db
nagyobb krumpli kockára vágva
20 dkg
zöldbab megpucolva, 2-3 cm-es darabokra vágva
1 db
édeskömény (1 cm-es kockákra vágva)
1 db
cukkini (1 cm-es kockákra vágva)
3 - 4 db
kelkáposzta levél nagyobb darabokra vágva
15 dkg
makaróni kis darabokra tördelve
25 kg
főtt fehérbab (vagy konzerv)
frissen őrölt bors
1.5 l
víz vagy alaplé
tálaláshoz bazsalikomlevél és frissen reszelt parmezán

Joghurtos barackleves

A tojássárgáját elkeverjük a liszttel, hozzáadjuk a joghurtot és simára keverjük. Felöntjük 2 dl vízzel, elkeverjük és félretesszük.

Közepes lábosba feltesszük főni a kimagozott barackok háromnegyedét a maradék vízzel, sóval, cukorral, vaníliás cukorral. Amikor a gyümölcs puha, az egészet selymesre turmixoljuk. Visszaöntjük a lábosba, hozzáadjuk a joghurtos keveréket és forráspontig hevítjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd a hűtőbe tesszük fogyasztásig. Tálaláskor hozzáadjuk a maradék felkockázott barackot, áfonyát, ribizlit.

Nyári minestrone

Egy nagy lábosban felhevítjük az olívaolajat, rádobjuk a felszeletelt szalonnát és lepirítjuk, hogy a zsírját kiengedje. Rádobjuk a hagymát, sárgarépát, zellert és addig pirítjuk, amíg teljesen összeesik.

Felöntjük borral, hagyjuk, hogy elfőjjön az alkohol és beletesszük a parmezán héját, a feldarabolt krumplival és a paradicsomkonzervvel. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük az alaplével. 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a zöldbabot és az édesköményt. Amikor a zöldbab félig megfőtt, beletesszük a cukkinit és a kelképosztát -félpuhára főzzük, végül mehet bele a darabokra tört makaróni. Addig főzzük tovább, amíg  a tészta megpuhul.

A babkonzervet a legvégén adjuk a leveshez. Összeforraljuk, tányérba szedjük, friss bazsalikomlevéllel, reszelt parmezánnal és kevés olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

Ha tetszett a 2 nyári leves: jó időre és rossz időre! receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése