A legjobb reggelik

A3legjobbegészségesésfinomreggeli

A 3 legjobb egészséges és finom reggeli

Hozzávalók
Street Kitchen zabkása
A zabkásához
150 g
zabpehely
5 dl
víz
1 tk
fahéj
1 csipet
2 ek
barnacukor
A tetejére
étcsokoládé pasztilla
eper
banán
aranymazsola
mandula
méz/juharszirup/agave szirup
Áfonyás zabpalacsinta házi kókuszos joghurttal
A zabpalacsinához
100 g
zabpehely (vagy zabliszt)
240 g
natúr joghurt
1 db
tojás
1.5 ek
juharszirup
1 tk
sütőport
1 tk
vaníliakivonat
1 ek
kókuszzsír
250 g
áfonya
2 ek
kókuszchips
1 tk
chia mag
eper
A házi kókuszos joghurthoz
200 ml
görög joghurt
2 ek
kókuszreszelék
2 ek
sűrű kókusztej (lehetőleg light)
2 ek
juharszirup
Epres chia puding
A chia pudinghoz
3 ek
chia mag
2 dl
mandulatej
1 ek
méz/ juharszirup/agave szirup
1 ek
vaníliakivonat
Az eperszószhoz
250 g
eper
2 tk
barnacukor

Elkészítés

Street Kitchen zabkása

Ódákat lehetne arról zengeni, hogy a zabkása milyen egészséges dolog. Sokan paráznak tőle a kinézete miatt, de pimpeljétek fel gyümölcsökkel és meglátjátok, hogy az első reakció mindenki részéről a "WOW!" lesz. Mellesleg nagyon finom is.

Egy lábasban a zabpelyhet, fahéjat, sót, barnacukrot és a 3 dl vizet, közepes lángon elkezdjük kavarni. Ahogy a zabpelyhek felszívják a vizet, folyamatosan pótoljuk, kb. 1/2 liter kerül bele összesen. Úgy 10 perc alatt puhára fő. Azonnal tálaljuk és kedvünk szerint megszórjuk a tetejét mindenfélével pl: felkarikázott banánnal, eperrel, étcsokival stb.

img_1205.jpg

Áfonyás zabpalacsinta házi kókuszos joghurttal

A palacsinta az egyik legjobb reggeli: ez itt most egy zablisztből készült verzió, ami szintén nagyon finom! Főleg ha leöntitek a jó kis kókuszos joghurttal, hmm.

img_0023.jpg

A görögjoghurtot, kókuszreszeléket, kókusztejet és juharszirupot alaposan összekeverjük. A zabpelyhet késes aprítóval finom daráljuk, hozzáadjuk a joghurtot, tojást, juharszirupot, sütőport, vaníliakivonatot és habverővel alaposan összekeverjük. 10 percig állni hagyjuk, majd egy teflon serpenyőt hevíteni kezdünk.

img_0001.jpg

Felolvasztunk benne egy késhegynyi kókuszzsírt, épp hogy csak mindenhova jusson belőle, majd egy merőkanálnyi tésztát öntünk bele, a tetejét pedig megszórjuk egy pár szem áfonyával. Amikor megjelentek a buborékok a tetején, megfordítjuk és aranybarnára sütjük a másik oldalát is (minden adag tészta előtt olvasztunk egy kis kókuszzsírt). Végül kókuszos joghurttal, áfonyával, eperrel, kókuszchipsszel és chia maggal díszítjük.

Epres chia puding

A chia mag egy kis folyadékkal kiegészítve csodákra képes: csak áztassátok be egy éjszakára tetszés szerint mandulatejbe, kókusztejbe, TEHÉNtejbe és másnapra egy klasszul kinéző, puding állagú valamit kaptok. Eperszósszal rétegezve szép lesz és nagggyon finom!

A megmosott, kicsumázott és felnegyedelt epreket a barnacukorral együtt egy lábasba tesszük és egy pár percig összerottyantjuk. Egy villával vagy krumplinyomóval kissé összedolgozzuk. Ha elkészült, hagyjuk  akár egy estén keresztül teljesen kihűlni. A chia magot, mandulatejet, mézet és vaníliakivonatot alaposan elkeverjük és minimum 4 órát, de inkább egy estét hűtőben pihentetjük. Másnap alaposan összeverjük a chia magot és kezdődhet a rétegezés. Először egy réteg chia puding jön, rá egy adag eperszósz, majd megint chia puding és ezt addig ismételjük, amíg van hozzá alapanyag. Mentával díszítjük.

img_0049.jpg

www.streetkitchen.hu

Nekünk nincs reggel, egy jó reggeli nélkül. Most pedig megmutatjuk, hogy lehet valami egyszerre egészséges, tápláló és nagyon finom: lesz itt egy ikonikus Street Kitchen reggeli, a zabkása, egy nagyon áfonyás zabpalacsinta és egy gyönyörű, réteges chia puding is. Próbáljátok ki őket, mert garantáltan jobban indul velük a nap!

Hozzávalók

2 főre
Street Kitchen zabkása
A zabkásához
150 g
zabpehely
5 dl
víz
1 tk
fahéj
1 csipet
2 ek
barnacukor
A tetejére
étcsokoládé pasztilla
eper
banán
aranymazsola
mandula
méz/juharszirup/agave szirup
Áfonyás zabpalacsinta házi kókuszos joghurttal
A zabpalacsinához
100 g
zabpehely (vagy zabliszt)
240 g
natúr joghurt
1 db
tojás
1.5 ek
juharszirup
1 tk
sütőport
1 tk
vaníliakivonat
1 ek
kókuszzsír
250 g
áfonya
2 ek
kókuszchips
1 tk
chia mag
eper
A házi kókuszos joghurthoz
200 ml
görög joghurt
2 ek
kókuszreszelék
2 ek
sűrű kókusztej (lehetőleg light)
2 ek
juharszirup
Epres chia puding
A chia pudinghoz
3 ek
chia mag
2 dl
mandulatej
1 ek
méz/ juharszirup/agave szirup
1 ek
vaníliakivonat
Az eperszószhoz
250 g
eper
2 tk
barnacukor

Street Kitchen zabkása

Ódákat lehetne arról zengeni, hogy a zabkása milyen egészséges dolog. Sokan paráznak tőle a kinézete miatt, de pimpeljétek fel gyümölcsökkel és meglátjátok, hogy az első reakció mindenki részéről a "WOW!" lesz. Mellesleg nagyon finom is.

Egy lábasban a zabpelyhet, fahéjat, sót, barnacukrot és a 3 dl vizet, közepes lángon elkezdjük kavarni. Ahogy a zabpelyhek felszívják a vizet, folyamatosan pótoljuk, kb. 1/2 liter kerül bele összesen. Úgy 10 perc alatt puhára fő. Azonnal tálaljuk és kedvünk szerint megszórjuk a tetejét mindenfélével pl: felkarikázott banánnal, eperrel, étcsokival stb.

img_1205.jpg

Áfonyás zabpalacsinta házi kókuszos joghurttal

A palacsinta az egyik legjobb reggeli: ez itt most egy zablisztből készült verzió, ami szintén nagyon finom! Főleg ha leöntitek a jó kis kókuszos joghurttal, hmm.

img_0023.jpg

A görögjoghurtot, kókuszreszeléket, kókusztejet és juharszirupot alaposan összekeverjük. A zabpelyhet késes aprítóval finom daráljuk, hozzáadjuk a joghurtot, tojást, juharszirupot, sütőport, vaníliakivonatot és habverővel alaposan összekeverjük. 10 percig állni hagyjuk, majd egy teflon serpenyőt hevíteni kezdünk.

img_0001.jpg

Felolvasztunk benne egy késhegynyi kókuszzsírt, épp hogy csak mindenhova jusson belőle, majd egy merőkanálnyi tésztát öntünk bele, a tetejét pedig megszórjuk egy pár szem áfonyával. Amikor megjelentek a buborékok a tetején, megfordítjuk és aranybarnára sütjük a másik oldalát is (minden adag tészta előtt olvasztunk egy kis kókuszzsírt). Végül kókuszos joghurttal, áfonyával, eperrel, kókuszchipsszel és chia maggal díszítjük.

Epres chia puding

A chia mag egy kis folyadékkal kiegészítve csodákra képes: csak áztassátok be egy éjszakára tetszés szerint mandulatejbe, kókusztejbe, TEHÉNtejbe és másnapra egy klasszul kinéző, puding állagú valamit kaptok. Eperszósszal rétegezve szép lesz és nagggyon finom!

A megmosott, kicsumázott és felnegyedelt epreket a barnacukorral együtt egy lábasba tesszük és egy pár percig összerottyantjuk. Egy villával vagy krumplinyomóval kissé összedolgozzuk. Ha elkészült, hagyjuk  akár egy estén keresztül teljesen kihűlni. A chia magot, mandulatejet, mézet és vaníliakivonatot alaposan elkeverjük és minimum 4 órát, de inkább egy estét hűtőben pihentetjük. Másnap alaposan összeverjük a chia magot és kezdődhet a rétegezés. Először egy réteg chia puding jön, rá egy adag eperszósz, majd megint chia puding és ezt addig ismételjük, amíg van hozzá alapanyag. Mentával díszítjük.

img_0049.jpg

Ha tetszett a 3 legjobb egészséges és finom reggeli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept