Korma:
A köménymagot és a koriandermagot egy száraz serpenyőben addig pirítjuk, amíg illatozni nem kezd. A fokhagymát, a gyömbért, a csilit és a friss koriandert apróra vágjuk. Az összes többi hozzávalóval együtt az egészet vagy egy mozsárban vagy egy aprítógépben lezúzzuk, és kész is.
Rogan josh:
A köménymagot, a fekete borsot és a koriandermagot egy száraz serpenyőben addig pirítjuk, amíg illatozni nem kezd. Ezután egy aprítógépbe vagy mozsárba borítjuk. Ugyanabban a serpenyőben az olajon megpirítjuk az apróra vágott kápia paprikát, és ezt is a a pirított fűszerekhez adjuk. Ezután az összes többi hozzávalóval együtt az egészet vagy egy mozsárban vagy egy aprítógépben lezúzzuk, és kész is.
Vindaloo:
A szegfűszeget, az édesköménymagot, a görögszénamagot és a koriandermagot egy száraz serpenyőben addig pirítjuk, amíg illatozni nem kezd. A fokhagymát, a csilit, a gyömbért és a koriandert felaprítjuk, és egy aprítógépbe vagy mozsárba tesszük. Hozzáadjuk a lepirított fűszereket és az összes többi hozzávalót, lezúzzuk, és kész is.