Street food

3tutikajabefőttesüvegben

3 tuti kaja befőttesüvegben

Hozzávalók
Gyümölcsös joghurt zabpehellyel
Taco befőttesüvegben (2  db 8dl-es befőttesüveghez)
A salsához
2 db
paradicsom
0.5 fej
lilahagyma
1 db
lime
1 csokor
koriander
1 gerezd
fokhagyma
A rétegekhez
1 tk
római kömény
bors
250 g
darált marhahús
1 ek
olívaolaj
bors
római kömény
cayenne bors
0.25 fej
jégsaláta
6 ek
fekete bab
6 ek
kukorica
6 - 7 szelet
jalapeno
reszelt cheddar sajt
Ruccolás baconos saláta
2 db
8 dl-es befőttes üveg
250 g
barna csiperke
4 db
főtt tojás
8 szelet
bacon
2 ek
olívaolaj
2 marék
rukkola
1 fej
lilahagyma
200 g
majonéz
2 tk
barnacukor
2 tk
balzsamecet
bors
2 db
4 dl-es befőttes üveg
5 ek
zabpehely
2 tk
mazsola
2 tk
apróra vágott étcsoki
200 g
görög joghurt
1 db
lime héja
1 ek
méz
bogyós gyümölcsök (szeder/ribizli/málna/áfonya)

Elkészítés

Taco befőttesüvegben

A salsához leforrázzuk a paradicsomot, előtte 1-1 „x” alakú bevágást ejtünk rajtuk, így könnyebb lesz lehúzni a héját. Felezzük, a magos részét kikaparjuk, majd apró darabokra vágjuk a paradicsom húsát. Mehet is egy keverőtálba, jöhet rá az apróra vágott lilahagyma, a lime leve, a felaprított koriander, és a végén belenyomjuk a fokhagymát. Letakarjuk, és hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. A húst egy kis olívaolajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a római köményt és a cayenne borsot. Ha kész, fogjuk az üvegeket és jöhet a rétegezés. Legalulra jön 4 evőkanál salsa, amit a jégsaláta követ. Utánuk következik az elengedhetetlen fekete bab, és a kukorica, amire rápakoljuk a fűszeres darált húst. A tetejére reszelünk egy kevés sajtot, és rakunk rá pár szem jalapenot. Rácsavarjuk az üveg tetejét, mellé dobunk egy villát, és kész is!
Fotó: Szilágyi Nóra

Ruccolás baconos saláta

A csiperkét beledobom egy serpenyőbe, zsiradék nélkül addig pirítom, amíg össze nem esik. Sózom, borsozom, majd félreteszem hűlni. Egy másik serpenyőben olívaolajat hevítek, és belefektetem a bacon-öket. Mindkét oldalát megpirítom, ha kész, konyhai papírtörlővel felitatom róla a felesleget. Mindent félreteszek, és összedobom az öntetet. Ehhez a balzsamecetet és a barnacukrot addig keverem, amíg a cukor fel nem olvad. Ha kész, hozzákeverem a majonézt, a végén pedig sózom, borsozom. Jöhet is az üveg megtöltése. A pirított csiperke kezdi a sort, erre jön a negyedekre vágott főtt tojás. Ez után a ropogós bacon következik, aminek a tetejére jön a szeletelt lilahagyma. Az egészre rádobok annyi rukkolát, hogy tele legyen az üveg. Most pedig jöhet az öntet, amit külön kis üvegbe csomagolunk a saláta mellé, hogy ne áztassa el az egészet.
Fotó: Szilágyi Nóra

Gyümölcsös joghurt zabpehellyel

Egy forró serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítjuk a zabpelyhet. Ha kihűlt, hozzákeverjük a mazsolát, és az apróra vágott csokit. Egy keverőtálba belekanalazzuk a görög joghurtot, hozzá adjuk a mézet, és belereszeljük az alaposan megmosott lime héját. Beledobáljuk a bogyós gyümölcsöket a joghurtba, és egy villa segítségével a tál oldalát használva szétnyomkodjuk a gyümölcsöket, hogy szépen megszínezzék a joghurtot. Ha mindennel elkészültünk, jöhet is a rétegezés. Egy réteg a finom, ropogós, csokis, mazsolás zabpehelyből, egy réteg az isteni gyümölcsjoghurtból.

www.streetkitchen.hu

Manapság nagyon divatba jöttek a befőttesüvegbe pakolt kaják, aminek egyetlen oka van: kaját pakolni egy befőttes üvegbe jó dolog. Ugyanis az így összekészített finomságokat bárhová magatokkal tudjátok vinni, legyen szó piknikezésről, munkába menetelről, suliról, vagy kutyaszános aranyásó expedicíóról.

Hozzávalók

2 tuja
Gyümölcsös joghurt zabpehellyel
Taco befőttesüvegben (2  db 8dl-es befőttesüveghez)
A salsához
2 db
paradicsom
0.5 fej
lilahagyma
1 db
lime
1 csokor
koriander
1 gerezd
fokhagyma
A rétegekhez
1 tk
római kömény
bors
250 g
darált marhahús
1 ek
olívaolaj
bors
római kömény
cayenne bors
0.25 fej
jégsaláta
6 ek
fekete bab
6 ek
kukorica
6 - 7 szelet
jalapeno
reszelt cheddar sajt
Ruccolás baconos saláta
2 db
8 dl-es befőttes üveg
250 g
barna csiperke
4 db
főtt tojás
8 szelet
bacon
2 ek
olívaolaj
2 marék
rukkola
1 fej
lilahagyma
200 g
majonéz
2 tk
barnacukor
2 tk
balzsamecet
bors
2 db
4 dl-es befőttes üveg
5 ek
zabpehely
2 tk
mazsola
2 tk
apróra vágott étcsoki
200 g
görög joghurt
1 db
lime héja
1 ek
méz
bogyós gyümölcsök (szeder/ribizli/málna/áfonya)

Taco befőttesüvegben

A salsához leforrázzuk a paradicsomot, előtte 1-1 „x” alakú bevágást ejtünk rajtuk, így könnyebb lesz lehúzni a héját. Felezzük, a magos részét kikaparjuk, majd apró darabokra vágjuk a paradicsom húsát. Mehet is egy keverőtálba, jöhet rá az apróra vágott lilahagyma, a lime leve, a felaprított koriander, és a végén belenyomjuk a fokhagymát. Letakarjuk, és hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. A húst egy kis olívaolajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a római köményt és a cayenne borsot. Ha kész, fogjuk az üvegeket és jöhet a rétegezés. Legalulra jön 4 evőkanál salsa, amit a jégsaláta követ. Utánuk következik az elengedhetetlen fekete bab, és a kukorica, amire rápakoljuk a fűszeres darált húst. A tetejére reszelünk egy kevés sajtot, és rakunk rá pár szem jalapenot. Rácsavarjuk az üveg tetejét, mellé dobunk egy villát, és kész is!
Fotó: Szilágyi Nóra

Ruccolás baconos saláta

A csiperkét beledobom egy serpenyőbe, zsiradék nélkül addig pirítom, amíg össze nem esik. Sózom, borsozom, majd félreteszem hűlni. Egy másik serpenyőben olívaolajat hevítek, és belefektetem a bacon-öket. Mindkét oldalát megpirítom, ha kész, konyhai papírtörlővel felitatom róla a felesleget. Mindent félreteszek, és összedobom az öntetet. Ehhez a balzsamecetet és a barnacukrot addig keverem, amíg a cukor fel nem olvad. Ha kész, hozzákeverem a majonézt, a végén pedig sózom, borsozom. Jöhet is az üveg megtöltése. A pirított csiperke kezdi a sort, erre jön a negyedekre vágott főtt tojás. Ez után a ropogós bacon következik, aminek a tetejére jön a szeletelt lilahagyma. Az egészre rádobok annyi rukkolát, hogy tele legyen az üveg. Most pedig jöhet az öntet, amit külön kis üvegbe csomagolunk a saláta mellé, hogy ne áztassa el az egészet.
Fotó: Szilágyi Nóra

Gyümölcsös joghurt zabpehellyel

Egy forró serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítjuk a zabpelyhet. Ha kihűlt, hozzákeverjük a mazsolát, és az apróra vágott csokit. Egy keverőtálba belekanalazzuk a görög joghurtot, hozzá adjuk a mézet, és belereszeljük az alaposan megmosott lime héját. Beledobáljuk a bogyós gyümölcsöket a joghurtba, és egy villa segítségével a tál oldalát használva szétnyomkodjuk a gyümölcsöket, hogy szépen megszínezzék a joghurtot. Ha mindennel elkészültünk, jöhet is a rétegezés. Egy réteg a finom, ropogós, csokis, mazsolás zabpehelyből, egy réteg az isteni gyümölcsjoghurtból.

Ha tetszett a 3 tuti kaja befőttesüvegben receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése