A 6 tojásos piskóta első lépéseként a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét magas fokozaton habverővel elkezdjük kihabosítani. Ha már fehéredik, beleszórjuk a kristálycukrot, majd habcsókszerű, nem túl törős, de szilárd habbá verjük.
A sárgáját szintén kihabosítjuk. Belekeverjük a lisztet, a sót és a sütőport, majd a fehérjehab felével fellazítjuk, végül a másik felével nagyon óvatosan átkeverjük, itt már nagyon vigyázva, hogy ne törjön össze a hab.
Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük a tésztát, a középen egy kis mélyedést alakítva, így nem lesz púpos a piskóta. Berakjuk a 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe 15 percre, majd levesszük a hőfokot 160 fokra, és így sütjük további 20 percig a piskótát.
Miután megsült, kinyitjuk a készülék ajtaját, és így hagyjuk még 8-10 percig pihenni benne, majd kivesszük, megfordítjuk, és a sütőrácson hagyjuk langyosra hűlni.
Végül körbevágjuk a forma mentén egy éles késsel. Leemeljük róla a formát, eltávolítjuk a sütőpapírt, és hagyjuk teljesen kihűlni a tésztát, mielőtt megtöltenénk a tetszőleges krémmel.

- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: 35-40 perc