Fantasztikus desszertek

6tojásospiskóta

6 tojásos piskóta

Hozzávalók
6 db
tojás
6 ek
kristálycukor
6 ek
finomliszt
1 csipet
1 mk
sütőpor

Elkészítés

A 6 tojásos piskóta első lépéseként a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét magas fokozaton habverővel elkezdjük kihabosítani. Ha már fehéredik, beleszórjuk a kristálycukrot, majd habcsókszerű, nem túl törős, de szilárd habbá verjük. 

A sárgáját szintén kihabosítjuk. Belekeverjük a lisztet, a sót és a sütőport, majd a fehérjehab felével fellazítjuk, végül a másik felével nagyon óvatosan átkeverjük, itt már nagyon vigyázva, hogy ne törjön össze a hab.

Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük a tésztát, a középen egy kis mélyedést alakítva, így nem lesz púpos a piskóta. Berakjuk a 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe 15 percre, majd levesszük a hőfokot 160 fokra, és így sütjük további 20 percig a piskótát.

Miután megsült, kinyitjuk a készülék ajtaját, és így hagyjuk még 8-10 percig pihenni benne, majd kivesszük, megfordítjuk, és a sütőrácson hagyjuk langyosra hűlni. 

Végül körbevágjuk a forma mentén egy éles késsel. Leemeljük róla a formát, eltávolítjuk a sütőpapírt, és hagyjuk teljesen kihűlni a tésztát, mielőtt megtöltenénk a tetszőleges krémmel.

6-tojasos-piskota
6 tojásos piskóta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 35-40 perc

www.streetkitchen.hu

Pihe-puha piskóta, amihez nem kell méregetni mérlegen semmit, mert elég csupán egy kanál, habverő és két tál a tökéletes eredményhez.

Hozzávalók

1 22 cm átmérőjű tortaformához
6 db
tojás
6 ek
kristálycukor
6 ek
finomliszt
1 csipet
1 mk
sütőpor

A 6 tojásos piskóta első lépéseként a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét magas fokozaton habverővel elkezdjük kihabosítani. Ha már fehéredik, beleszórjuk a kristálycukrot, majd habcsókszerű, nem túl törős, de szilárd habbá verjük. 

A sárgáját szintén kihabosítjuk. Belekeverjük a lisztet, a sót és a sütőport, majd a fehérjehab felével fellazítjuk, végül a másik felével nagyon óvatosan átkeverjük, itt már nagyon vigyázva, hogy ne törjön össze a hab.

Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük a tésztát, a középen egy kis mélyedést alakítva, így nem lesz púpos a piskóta. Berakjuk a 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe 15 percre, majd levesszük a hőfokot 160 fokra, és így sütjük további 20 percig a piskótát.

Miután megsült, kinyitjuk a készülék ajtaját, és így hagyjuk még 8-10 percig pihenni benne, majd kivesszük, megfordítjuk, és a sütőrácson hagyjuk langyosra hűlni. 

Végül körbevágjuk a forma mentén egy éles késsel. Leemeljük róla a formát, eltávolítjuk a sütőpapírt, és hagyjuk teljesen kihűlni a tésztát, mielőtt megtöltenénk a tetszőleges krémmel.

6-tojasos-piskota
6 tojásos piskóta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 35-40 perc

Ha tetszett a 6 tojásos piskóta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept