Megúszós sütik

A3legjobbházifagyi

A 3 legjobb házi fagyi

Hozzávalók
Epres banános joghurtfagyi
0.5 kg
fagyasztott eper
6 db
fagyasztott banán
2.5 dl
lecsepegtetett joghurt
1 ek
porcukor
Krémes csokoládéfagylalt
2 db
tubus cukrozott sűrített tej (4 dl)
2 dl
tej
2 dl
tejszín
17 dkg
65% kakaótartalmú csokoládé
25 g
cukrozatlan kakaó
1 csipet
4 tk
kukoricakeményítő
2 ek
hideg víz
Klasszikus stracciatella
2.5 dl
tej
15 dkg
cukor
5 dl
tejszín
1 csipet
1 db
vaníliarúd
6 db
tojássárgája
1 tk
vaníliakivonat
15 dkg
65% kakaótartalmú csokoládé

Elkészítés

Epres banános joghurtfagyi

Ehhez a fagyihoz egy jó teljesítményű turmixgépre lesz szükség, ami képes megbírkózni a fagyaztott gyümölcsökkel.

Az összes hozzávalót turmixgépbe tesszük és 6-8 perc alatt krémesre turmixoljuk. Frissen fogyasztva a legjobb. Ha mélyhűtőbe tesszük, fogyasztás előtt hagyjuk 5-10 percig felengedni.

Krémes csokoládéfagylalt

A sűrített tejet, a tejet és a tejszínt közepes lábosban, közepes láng felett felforraljuk. Lehűzzuk a tűzről, hozzáadjuk a kis kockákra tört csokoládét és a kakaóport és addig keverjük, amíg a csokoládé felolvad, a kakaó pedig feloldódik. Hozzákeverjük a sót. A keményítőt kikeverjük a hideg vízzel, majd a csokoládés masszához keverjük. Visszatesszük a tűzre és közepes láng felett 5 percig főzzük, amíg kisség besűrűsödik. Elzárjuk a lángot, hagyjuk a fagyit kihűlni, majd mélyhűtőbe tesszük legalább 5 órára.

Klasszikus stracciatella

A tejet, a cukrot és 2,5 dl tejszínt és a sót közepes lábosban felmelegítünk. Belekaparjuk a vaníliarúd magjait és beletesszük a rudat is. A maradék tejszínt egy nagy tálba öntjük.

A tojássárgájákat egy közepes tálban kissé felverjük, majd folyamatos kevergetés közben ráöntjük a meleg vaníliás keveréket (a vaníliarudat kidobjuk). Az egészet visszaöntjük a lábosba és mérsékelt láng felett, folyamatosn kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik és bovonja a kanál hátoldalát.

A maradék tejszínre szűrjük a vaníliakrémet és a tálat hideg vízbe állítva addig keverjük, amíg lehűl. Hűtőben teljesen lehűtjük, majd fagylaltgépbe öntjük a masszát.

A csokoládét közepes tálba tesszük. A tálat egy vízzel félig teli lábos fölé tesszük, ügyelve, hogy a víz ne érjen a tál aljához. Gőz felett felolvasztjuk a csokoládét. Miközben a fagylaltgép keveri a masszát, vékony sügárban belecsorgatjuk a forró csokoládét, ami így azonnal megszilárdul és apró darabokra törik. Amikor a fagylalt megfelelő állagúra fagyott, légmentesen zárható dobozban a mélyhűtőbe tesszük vagy azonnal fogyasztjuk.

www.streetkitchen.hu

Otthon fagyit készíteni őrültség? Egyáltalán nem az és ezt most egyből három receptben be is bizonytjuk: a legyegszerűbb pár perces fagyitől a háztartási fagyigépben fagyasztott tökéletes sztracsiig mindenre tudunk receptet és meg is osztjuk veletek.

Hozzávalók

4 főre
Epres banános joghurtfagyi
0.5 kg
fagyasztott eper
6 db
fagyasztott banán
2.5 dl
lecsepegtetett joghurt
1 ek
porcukor
Krémes csokoládéfagylalt
2 db
tubus cukrozott sűrített tej (4 dl)
2 dl
tej
2 dl
tejszín
17 dkg
65% kakaótartalmú csokoládé
25 g
cukrozatlan kakaó
1 csipet
4 tk
kukoricakeményítő
2 ek
hideg víz
Klasszikus stracciatella
2.5 dl
tej
15 dkg
cukor
5 dl
tejszín
1 csipet
1 db
vaníliarúd
6 db
tojássárgája
1 tk
vaníliakivonat
15 dkg
65% kakaótartalmú csokoládé

Epres banános joghurtfagyi

Ehhez a fagyihoz egy jó teljesítményű turmixgépre lesz szükség, ami képes megbírkózni a fagyaztott gyümölcsökkel.

Az összes hozzávalót turmixgépbe tesszük és 6-8 perc alatt krémesre turmixoljuk. Frissen fogyasztva a legjobb. Ha mélyhűtőbe tesszük, fogyasztás előtt hagyjuk 5-10 percig felengedni.

Krémes csokoládéfagylalt

A sűrített tejet, a tejet és a tejszínt közepes lábosban, közepes láng felett felforraljuk. Lehűzzuk a tűzről, hozzáadjuk a kis kockákra tört csokoládét és a kakaóport és addig keverjük, amíg a csokoládé felolvad, a kakaó pedig feloldódik. Hozzákeverjük a sót. A keményítőt kikeverjük a hideg vízzel, majd a csokoládés masszához keverjük. Visszatesszük a tűzre és közepes láng felett 5 percig főzzük, amíg kisség besűrűsödik. Elzárjuk a lángot, hagyjuk a fagyit kihűlni, majd mélyhűtőbe tesszük legalább 5 órára.

Klasszikus stracciatella

A tejet, a cukrot és 2,5 dl tejszínt és a sót közepes lábosban felmelegítünk. Belekaparjuk a vaníliarúd magjait és beletesszük a rudat is. A maradék tejszínt egy nagy tálba öntjük.

A tojássárgájákat egy közepes tálban kissé felverjük, majd folyamatos kevergetés közben ráöntjük a meleg vaníliás keveréket (a vaníliarudat kidobjuk). Az egészet visszaöntjük a lábosba és mérsékelt láng felett, folyamatosn kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik és bovonja a kanál hátoldalát.

A maradék tejszínre szűrjük a vaníliakrémet és a tálat hideg vízbe állítva addig keverjük, amíg lehűl. Hűtőben teljesen lehűtjük, majd fagylaltgépbe öntjük a masszát.

A csokoládét közepes tálba tesszük. A tálat egy vízzel félig teli lábos fölé tesszük, ügyelve, hogy a víz ne érjen a tál aljához. Gőz felett felolvasztjuk a csokoládét. Miközben a fagylaltgép keveri a masszát, vékony sügárban belecsorgatjuk a forró csokoládét, ami így azonnal megszilárdul és apró darabokra törik. Amikor a fagylalt megfelelő állagúra fagyott, légmentesen zárható dobozban a mélyhűtőbe tesszük vagy azonnal fogyasztjuk.

Ha tetszett a 3 legjobb házi fagyi receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése