Street Kitchen

Adörgicseicsibeleves

A dörgicsei csibeleves

Hozzávalók
A leveshez
1.5 kg
csirkefarhát
1 ek
paradicsompüré
1 fej
hagyma
3 gerezd
fokhagyma
1 tk
egész bors
3 szál
sárgarépa
3 szál
fehérrépa
1 fej
zeller
1 fej
karalábé
1 csokor
petrezselyem
500 g
csirkemell
só, bors
2 gerezd
fokhagyma
frissen reszelt szerecsendió
0.5 csokor
petrezselyem
1 db
tojás
3 - 4 ek
zsemlemorzsa
A húsgombócokhoz

Elkészítés
A farhátat vékonyan bekenjük a paradicsompürével, és 200 fokos sütőben 20 percig pirítjuk. Ezután 2-2,5 liter hideg vízbe tesszük főni az egész, héjastul hagyott hagymával és fokhagymával, sóval és borssal. Ha felforrt, akkor alacsony lángon, gyöngyözve főzzük 2 órán keresztül, a főzés közben keletkező habot kanállal leszedjük a leves tetejéről. Ha letelt az idő, hozzáadjuk a tisztított zöldségeket és a petrezselymet, és még 1,5 órát főzzük.
A csirkemellet aprítóba tesszük a fokhagymával és a fűszerekkel és a petrezselyemmel. Hozzáadjuk a tojást és a zsemlemorzsát, és összekeverjük. Vizes kézzel kis golyókat formázunk a húsos pépből, majd a levesbe tesszük a golyócskákat és 20-25 perc alatt készre főzzük őket.
Ha tetszett a dörgicsei csibeleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Ha kipróbálod ezt a leves receptet, garantáltan nem fogsz többé az instant verzióra gondolni, hiszen sokkal királyabb ez a verzió!

Hozzávalók

4 főre
A leveshez
1.5 kg
csirkefarhát
1 ek
paradicsompüré
1 fej
hagyma
3 gerezd
fokhagyma
1 tk
egész bors
3 szál
sárgarépa
3 szál
fehérrépa
1 fej
zeller
1 fej
karalábé
1 csokor
petrezselyem
500 g
csirkemell
só, bors
2 gerezd
fokhagyma
frissen reszelt szerecsendió
0.5 csokor
petrezselyem
1 db
tojás
3 - 4 ek
zsemlemorzsa
A húsgombócokhoz
A farhátat vékonyan bekenjük a paradicsompürével, és 200 fokos sütőben 20 percig pirítjuk. Ezután 2-2,5 liter hideg vízbe tesszük főni az egész, héjastul hagyott hagymával és fokhagymával, sóval és borssal. Ha felforrt, akkor alacsony lángon, gyöngyözve főzzük 2 órán keresztül, a főzés közben keletkező habot kanállal leszedjük a leves tetejéről. Ha letelt az idő, hozzáadjuk a tisztított zöldségeket és a petrezselymet, és még 1,5 órát főzzük.
A csirkemellet aprítóba tesszük a fokhagymával és a fűszerekkel és a petrezselyemmel. Hozzáadjuk a tojást és a zsemlemorzsát, és összekeverjük. Vizes kézzel kis golyókat formázunk a húsos pépből, majd a levesbe tesszük a golyócskákat és 20-25 perc alatt készre főzzük őket.
Ha tetszett a dörgicsei csibeleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a dörgicsei csibeleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept