Brutális kaják

Akarácsonysztárja:egészbensütöttlibabirsalmával

A karácsony sztárja: egészben sütött liba birsalmával

Hozzávalók
Hozzávalók
1 db
egész pecsenye liba (kb. 2,3 - 2,5 kg)
1 fej
vöröshagyma
8 - 10 gerezd
fokhagyma
1 púpozott tk
majorana
1 csapott ek
egész bors
1 csapott ek
borókabogyó
2 - 3 ág
friss rozmaring
4 - 6 levél
friss zsálya
300 g
birsalma
1 - 2 marék
előfőzött gesztenye
1 púpozott ek
300 ml
vörösbor
6 púpozott ek
libazsír
A káposztához
2 ek
cukor
2 - 3 ek
olaj
1 fej
vöröshagyma
1 fej
lilakáposzta
só, bors
1 tk
őrölt kömény
1 ek
ecet
1 db
birsalma

Elkészítés
A libát kívül belül besózzuk. A vöröshagymát  és a tisztított birsalmát cikkekre vágjuk, és a fűszerekkel, meg az előfőzött gesztenyével összekeverjük és a liba belsejébe töltjük, egy tepsibe tesszük, majd meglocsoljuk 100 ml vörösborral.  A maradék bort, és még 200 ml vizet a tepsibe öntünk, a libát meglocsoljuk még az olvasztott libazsírral, letakarjuk alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben 3 órán keresztül sütjük. Közben, fél óránként meglocsoljuk a boros libazsírral.
A párolt káposztához egy lábast felmelegítünk és a cukrot karamellizáljuk, öntünk hozzá kevés olajat, majd a vékonyra szeletelt vöröshagymát jól átforgatjuk rajta. A szintén vékony szeletekre vágott káposztát és birsalmát is hozzáadjuk, megszórjuk őrölt köménnyel, sóval és pirítani kezdjük. Kevés vizet öntünk alá és fedő alatt puhára pároljuk. A végén belekeverjük az ecetet, borsozzuk és összeforgatjuk.
Ha, megpuhult a liba, levesszük a fóliát és 200 fokra megemelt hőmérsékleten, 20-30 perc alatt pirosra sütjük.
A libát és a káposztát vajban pirított szalvétagombóccal tálaljuk, amihez a receptet itt találjátok. A húst pedig meglocsoljuk a vörösboros libazsíros szafttal.

www.streetkitchen.hu

Ha egy igazán ünnepi és elegáns fogást szeretnél karácsonykor tálalni, akkor az egészben sütött liba biztosan jó választás.

Hozzávalók

1
Hozzávalók
1 db
egész pecsenye liba (kb. 2,3 - 2,5 kg)
1 fej
vöröshagyma
8 - 10 gerezd
fokhagyma
1 púpozott tk
majorana
1 csapott ek
egész bors
1 csapott ek
borókabogyó
2 - 3 ág
friss rozmaring
4 - 6 levél
friss zsálya
300 g
birsalma
1 - 2 marék
előfőzött gesztenye
1 púpozott ek
300 ml
vörösbor
6 púpozott ek
libazsír
A káposztához
2 ek
cukor
2 - 3 ek
olaj
1 fej
vöröshagyma
1 fej
lilakáposzta
só, bors
1 tk
őrölt kömény
1 ek
ecet
1 db
birsalma
A libát kívül belül besózzuk. A vöröshagymát  és a tisztított birsalmát cikkekre vágjuk, és a fűszerekkel, meg az előfőzött gesztenyével összekeverjük és a liba belsejébe töltjük, egy tepsibe tesszük, majd meglocsoljuk 100 ml vörösborral.  A maradék bort, és még 200 ml vizet a tepsibe öntünk, a libát meglocsoljuk még az olvasztott libazsírral, letakarjuk alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben 3 órán keresztül sütjük. Közben, fél óránként meglocsoljuk a boros libazsírral.
A párolt káposztához egy lábast felmelegítünk és a cukrot karamellizáljuk, öntünk hozzá kevés olajat, majd a vékonyra szeletelt vöröshagymát jól átforgatjuk rajta. A szintén vékony szeletekre vágott káposztát és birsalmát is hozzáadjuk, megszórjuk őrölt köménnyel, sóval és pirítani kezdjük. Kevés vizet öntünk alá és fedő alatt puhára pároljuk. A végén belekeverjük az ecetet, borsozzuk és összeforgatjuk.
Ha, megpuhult a liba, levesszük a fóliát és 200 fokra megemelt hőmérsékleten, 20-30 perc alatt pirosra sütjük.
A libát és a káposztát vajban pirított szalvétagombóccal tálaljuk, amihez a receptet itt találjátok. A húst pedig meglocsoljuk a vörösboros libazsíros szafttal.

Ha tetszett a karácsony sztárja: egészben sütött liba birsalmával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept