Hirdetés

Szalvétagombóc

Hozzávalók

200 g zsemlekocka (készre vágott zsemlekocka, vagy sima zsemle felvágva)
250 ml víz
10 g élesztő
300 g liszt
2 db tojás
2 púpozott mk só
1 csapott mk durvára őrölt bors
1 nagy csokor petrezselyem
50 ml olaj
1 fej vöröshagyma
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Szalvétagombóc

Az egyik legalapabb köret a szalvétagombóc. Sokszor ez az első, ami eszünkbe jut egy hagyományosabb kaja mellé. Biztos ti is örültök, hogy megosztjuk veletek Lajos jól bevált receptjét. ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

200 g zsemlekocka (készre vágott zsemlekocka, vagy sima zsemle felvágva)
250 ml víz
10 g élesztő
300 g liszt
2 db tojás
2 púpozott mk só
1 csapott mk durvára őrölt bors
1 nagy csokor petrezselyem
50 ml olaj
1 fej vöröshagyma
Bevásárlólistához adom

A zsemlekockát sütőpapírral borított tepsin 220 fokra előmelegített sütőben, néhány perc alatt aranybarnára pirítjuk. A vízben feloldjuk az élesztőt. A lisztből, tojásból, és a vízből lágy tésztát készítünk, hozzáadjuk a borsot, sót, vágott petrezselymet, és az olajban lepirított hagymát. Majd a végén összekeverjük a zsemlekockával.

Tépünk egy szélesebb alufóliát, ráterítünk egy folpackot. Olajozott kézzel, középről kifelé simítva, egyenletesen beolajozzuk a fóliát. A massza felét kimérjük, a fóliára tesszük, majd  lazán felgöngyöljük, a végeit szaloncukor tekeréssel lezárjuk. Addig hagyjuk kelni, míg a csomagolás kitöltődik és feszes lesz.

Forrásban lévő sós vízbe tesszük, lefedjük, és takaréklángon 20 percig főzzük, közben néha megforgatjuk a víz tetején lebegő csomagot. Miután kiszedjük, hagyjuk egy kicsit hűlni, kicsomagoljuk a fóliából és azonnal tálalható. Viszont ha később akarjuk felhasználni, akkor maradhat a csomagban és ezzel együtt újramelegíthető.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások