Fantasztikus desszertek

Aklasszikalmáspite

A klasszik almás pite

Hozzávalók
A tésztához
160 g
szobahőmérsékletű vaj
160 g
cukor
1 csomag
vaníliás cukor
2 db
tojás
60 g
tejföl
1 csipet
450 g
liszt
10 g
sütőpor
Az töltelékhez
1 tk
őrölt fahéj
8 db
alma
0.5 db
citrom kifacsart leve
1 ek
búzadara
A kenéshez
1 db
tojás

Elkészítés
A tésztához a vajat a cukrot és a vaníliás cukrot kikeverjük, majd mehet bele a tejföl, tojás, só és a lisztes sütőpor. Összeállítjuk a tésztát, kettéosztjuk, becsomagoljuk fóliába és berakjuk a hűtőbe. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, ráfacsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk a fahéjat. A tésztát kivesszük a hűtőből és az egyiket a tepsi méretére nyújtjuk. Belerakjuk a tepsibe, megszurkáljuk villával és 180 fokos sütőben 8 percig elősütjük.
Megszórjuk a búzadarával, eloszlatjuk rajta a kicsit kinyomkodott reszelt almát, majd a másik tésztalapot is kinyújtjuk és rárakjuk az almára. Ezt a rétegek is megszurkáljuk, lekenjük lazán felvert tojással és visszarakjuk a 180 fokos sütőbe légkeverésre kb. 30 percre, de ez lehet több is sütőtől függően. Mikor kihűlt, szeleteljük.
Csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Egy klasszikus almás vagy túrós pite mindig tuti választás, akár családi murira akarunk valamit összedobni, akár mi éhezünk meg valami édességre. Szerintem egy jó pite lényege, hogy legalább annyi töltelék legyen benne mint tészta. Valamint, hogy a tésztaréteg elég omlós legyen. Ennél a receptnél mindkét szempont stimmel, arról pedig, hogy mennyire finom, legyen annyi elég, hogy 10 perc alatt elfogyott az egész tepsi a szerkesztőségben.

Hozzávalók

1 kb. 30x18 cm-es tepsihez
A tésztához
160 g
szobahőmérsékletű vaj
160 g
cukor
1 csomag
vaníliás cukor
2 db
tojás
60 g
tejföl
1 csipet
450 g
liszt
10 g
sütőpor
Az töltelékhez
1 tk
őrölt fahéj
8 db
alma
0.5 db
citrom kifacsart leve
1 ek
búzadara
A kenéshez
1 db
tojás
A tésztához a vajat a cukrot és a vaníliás cukrot kikeverjük, majd mehet bele a tejföl, tojás, só és a lisztes sütőpor. Összeállítjuk a tésztát, kettéosztjuk, becsomagoljuk fóliába és berakjuk a hűtőbe. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, ráfacsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk a fahéjat. A tésztát kivesszük a hűtőből és az egyiket a tepsi méretére nyújtjuk. Belerakjuk a tepsibe, megszurkáljuk villával és 180 fokos sütőben 8 percig elősütjük.
Megszórjuk a búzadarával, eloszlatjuk rajta a kicsit kinyomkodott reszelt almát, majd a másik tésztalapot is kinyújtjuk és rárakjuk az almára. Ezt a rétegek is megszurkáljuk, lekenjük lazán felvert tojással és visszarakjuk a 180 fokos sütőbe légkeverésre kb. 30 percre, de ez lehet több is sütőtől függően. Mikor kihűlt, szeleteljük.
Csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a klasszik almás pite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept