Fantasztikus desszertek

Aklasszikusmeggyespite

A klasszikus meggyes pite

Hozzávalók
A tésztához
160 g
szoba-hőmérsékletű vaj
160 g
cukor
1 csomag
vaníliás cukor
2 db
tojás
60 g
tejföl
1 csipet
450 g
liszt
10 g
sütőpor
A töltelékhez
900 g
meggybefőtt
100 ml
meggybefőttlé
3 db
tojássárgája
0.5 rúd
vanília
1 tk
őrölt fahéj
2 ek
étkezési keményítő
4 ek
meggylekvár
(elhagyható)

Elkészítés

A pite a hozzávalóit egy üstbe tesszük, és sima tésztát gyúrunk belőle. Elfelezzük, mindkettőt fóliába csomagoljuk, és 30-40 percre hűtőbe rakjuk. 

Közben a töltelék hozzávalóit egy lábasba tesszük, összekeverjük, és közepes lángon, folyamatos keverés mellett besűrítjük, mintha pudingot készítenénk. Miután megpihentek kicsit a becsomagolt tésztáink, lisztezett deszkán mindkettőt a tepsi méretére nyújtjuk. Az egyiket belerakjuk a tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Ezután belesimítjuk a meggytölteléket, rátesszük a másik tésztalapot, és visszatoljuk a sütit a sütőbe, cirka 30 percre, amíg szép aranybarna lesz a teteje. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl a piténk, és csak ezután szeleteljük és porcukrozzuk.

A klasszikus meggyes pite

www.streetkitchen.hu

Ha már van klasszikus almás-, mákos- és túróspite-receptünk, akkor úgy gondoltam, illő lenne az én nagy kedvencemet, a meggyes verziót is elkészíteni, nehogy szó érje a ház elejét. :) Szaftos meggyréteg csücsül az omlós, puha tésztarétegek között, na meg természetesen egy adag porcukor is megkoronázza ezt a klasszikus sütikét.

Hozzávalók

1 kb. 30 x 16 cm-es tepsihez
A tésztához
160 g
szoba-hőmérsékletű vaj
160 g
cukor
1 csomag
vaníliás cukor
2 db
tojás
60 g
tejföl
1 csipet
450 g
liszt
10 g
sütőpor
A töltelékhez
900 g
meggybefőtt
100 ml
meggybefőttlé
3 db
tojássárgája
0.5 rúd
vanília
1 tk
őrölt fahéj
2 ek
étkezési keményítő
4 ek
meggylekvár
(elhagyható)

A pite a hozzávalóit egy üstbe tesszük, és sima tésztát gyúrunk belőle. Elfelezzük, mindkettőt fóliába csomagoljuk, és 30-40 percre hűtőbe rakjuk. 

Közben a töltelék hozzávalóit egy lábasba tesszük, összekeverjük, és közepes lángon, folyamatos keverés mellett besűrítjük, mintha pudingot készítenénk. Miután megpihentek kicsit a becsomagolt tésztáink, lisztezett deszkán mindkettőt a tepsi méretére nyújtjuk. Az egyiket belerakjuk a tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Ezután belesimítjuk a meggytölteléket, rátesszük a másik tésztalapot, és visszatoljuk a sütit a sütőbe, cirka 30 percre, amíg szép aranybarna lesz a teteje. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl a piténk, és csak ezután szeleteljük és porcukrozzuk.

A klasszikus meggyes pite

Ha tetszett a klasszikus meggyes pite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept