A felkockázott szalonnát alacsony lángon lepirítjuk, majd lekapcsoljuk alatta a tűzhelyet.
A tésztát sós vízben al dentére, azaz fogkeményre főzzük.
A tojásokat egy tálban kikeverjük a reszelt pecorinóval, sóval és borssal.
A tészta főzővizéből egy kávéscsészényit „megmentünk”, majd a megfőtt spagetti mehet a serpenyőbe egy löttyintésnyi főzővízzel.
Átforgatjuk, és közben ellenőrizzük egy kis csepp tojásos keverékkel, hogy nem túl forró-e a serpenyő. Ha a cseppentés után elkezd megsülni a tojás, akkor bizony túl forró! Itt arra van szükségünk, hogy lassan krémesedjen. Akár teljesen kihűlt serpenyőben is el lehet kezdeni a krémesítést, de minden esetben egy kicsit alágyújtunk a serpenyőnek és folytonos keverés mellett, nagyon alacsony lángon krémesítjük a tojásos-sajtos keveréket.
Ha szép sűrű lett a krém, tálalhatunk: a kész tésztát tányérba szedjük és reszelt pecorinóval, valamint frissen őrölt borssal a tetején kínáljuk.
Alegfinomabbcarbonara
Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű ez a pasta! Az olaszoknak jó pár évük benne van abban, hogy csúcsra járassák a szénégető spagettit, úgyhogy érdemes hallgatni rájuk a témában. ;)
Egyszerű, mégis zseniális klasszikus. A carbonara Róma környékéről származik, ahol pásztorok és szénégetők (carbonaio) készítették csupán pár hozzávalóból. A legenda szerint maga az étel neve is ezekre a mesterekre utal. Ez a recept a hagyományokat követve tisztán, tejszín nélkül mutatja meg, mitől lett ez a tészta világszerte ikonikus.
@streetkitchenhu Carbonara, ahogy az olaszok megálmodták 🧀🇮🇹 #fyp #foryоu #foryoupagе #foodie #nekedbe #streetkitchen ♬ original sound - streetkitchenhu
Hozzávalók
A tálaláshoz
Elkészítés
A felkockázott szalonnát alacsony lángon lepirítjuk, majd lekapcsoljuk alatta a tűzhelyet.
A tésztát sós vízben al dentére, azaz fogkeményre főzzük.
A tojásokat egy tálban kikeverjük a reszelt pecorinóval, sóval és borssal.
A tészta főzővizéből egy kávéscsészényit „megmentünk”, majd a megfőtt spagetti mehet a serpenyőbe egy löttyintésnyi főzővízzel.
Átforgatjuk, és közben ellenőrizzük egy kis csepp tojásos keverékkel, hogy nem túl forró-e a serpenyő. Ha a cseppentés után elkezd megsülni a tojás, akkor bizony túl forró! Itt arra van szükségünk, hogy lassan krémesedjen. Akár teljesen kihűlt serpenyőben is el lehet kezdeni a krémesítést, de minden esetben egy kicsit alágyújtunk a serpenyőnek és folytonos keverés mellett, nagyon alacsony lángon krémesítjük a tojásos-sajtos keveréket.
Ha szép sűrű lett a krém, tálalhatunk: a kész tésztát tányérba szedjük és reszelt pecorinóval, valamint frissen őrölt borssal a tetején kínáljuk.

Hasonlóan ínycsiklandó krémes tészták:
Citromos-krémtúrós tészta kapribogyóval
Kapros-ricottás ravioli újragondolt csirkepaprikás-mártásban
Ha tetszett a legfinomabb carbonara receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!