Gyors tészták

Alegfinomabbcarbonara

A legfinomabb carbonara
A legfinomabb carbonara

Hozzávalók
200 g
tokaszalonna
(guanciale)
180 g
spagetti
4 db
tojás
60 g
pecorino sajt
bors
A tálaláshoz
10 g
pecorino sajt
frissen őrölt bors

Elkészítés

  1. A felkockázott szalonnát alacsony lángon lepirítjuk, majd lekapcsoljuk alatta a tűzhelyet.

  2. A tésztát sós vízben al dentére, azaz fogkeményre főzzük.

  3. A tojásokat egy tálban kikeverjük a reszelt pecorinóval, sóval és borssal.

  4. A tészta főzővizéből egy kávéscsészényit „megmentünk”, majd a megfőtt spagetti mehet a serpenyőbe egy löttyintésnyi főzővízzel.

  5. Átforgatjuk, és közben ellenőrizzük egy kis csepp tojásos keverékkel, hogy nem túl forró-e a serpenyő. Ha a cseppentés után elkezd megsülni a tojás, akkor bizony túl forró! Itt arra van szükségünk, hogy lassan krémesedjen. Akár teljesen kihűlt serpenyőben is el lehet kezdeni a krémesítést, de minden esetben egy kicsit alágyújtunk a serpenyőnek és folytonos keverés mellett, nagyon alacsony lángon krémesítjük a tojásos-sajtos keveréket.

  6. Ha szép sűrű lett a krém, tálalhatunk: a kész tésztát tányérba szedjük és reszelt pecorinóval, valamint frissen őrölt borssal a tetején kínáljuk.

www.streetkitchen.hu

Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű ez a pasta! Az olaszoknak jó pár évük benne van abban, hogy csúcsra járassák a szénégető spagettit, úgyhogy érdemes hallgatni rájuk a témában. ;)

Egyszerű, mégis zseniális klasszikus. A carbonara Róma környékéről származik, ahol pásztorok és szénégetők (carbonaio) készítették csupán pár hozzávalóból. A legenda szerint maga az étel neve is ezekre a mesterekre utal. Ez a recept a hagyományokat követve tisztán, tejszín nélkül mutatja meg, mitől lett ez a tészta világszerte ikonikus.

@streetkitchenhu Carbonara, ahogy az olaszok megálmodták 🧀🇮🇹 #fyp #foryоu #foryoupagе #foodie #nekedbe #streetkitchen ♬ original sound - streetkitchenhu

Hozzávalók

2 főre
200 g
tokaszalonna
(guanciale)
180 g
spagetti
4 db
tojás
60 g
pecorino sajt
bors
A tálaláshoz
10 g
pecorino sajt
frissen őrölt bors

Elkészítés

  1. A felkockázott szalonnát alacsony lángon lepirítjuk, majd lekapcsoljuk alatta a tűzhelyet.

  2. A tésztát sós vízben al dentére, azaz fogkeményre főzzük.

  3. A tojásokat egy tálban kikeverjük a reszelt pecorinóval, sóval és borssal.

  4. A tészta főzővizéből egy kávéscsészényit „megmentünk”, majd a megfőtt spagetti mehet a serpenyőbe egy löttyintésnyi főzővízzel.

  5. Átforgatjuk, és közben ellenőrizzük egy kis csepp tojásos keverékkel, hogy nem túl forró-e a serpenyő. Ha a cseppentés után elkezd megsülni a tojás, akkor bizony túl forró! Itt arra van szükségünk, hogy lassan krémesedjen. Akár teljesen kihűlt serpenyőben is el lehet kezdeni a krémesítést, de minden esetben egy kicsit alágyújtunk a serpenyőnek és folytonos keverés mellett, nagyon alacsony lángon krémesítjük a tojásos-sajtos keveréket.

  6. Ha szép sűrű lett a krém, tálalhatunk: a kész tésztát tányérba szedjük és reszelt pecorinóval, valamint frissen őrölt borssal a tetején kínáljuk.

Ha tetszett a legfinomabb carbonara receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept
    A legfinomabb carbonara recept | Street Kitchen