Fantasztikus desszertek

Alegkirályabbepressajttorta-sütésnélkül!

A legkirályabb epres sajttorta - sütés nélkül!

Hozzávalók
Az alaphoz
200 g
zabkeksz
80 g
vaj
A krémhez
500 g
mascarpone
300 ml
habtejszín
4 ek
cukor
10 g
vaníliás cukor
1 db
citrom reszelt héja
100 ml
tej
15 g
zselatin
A tetejére
300 g
eper
2 ek
cukor
50 ml
víz
2 ek
víz
0.5 db
citrom facsart leve
2 g
zselatin

Elkészítés
Az epres sajttorta alapjához zabkekszet aprítóban összetörjük, összekeverjük az olvasztott vajjal és a tortaformába nyomkodjuk egyenletesen, majd hűtőbe tesszük. A tejszínt a cukorral felhabosítjuk, majd hozzáadjuk a mascarponét, a vaníliás cukrot, és a reszelt citromhéjat. A tejben feloldjuk a zselatint, és 10 percig állni hagyjuk, majd egy kicsit felmelegítjük (nem forraljuk!) és folyamatos kevergetés közben, hozzácsurgatjuk a mascarponés krémhez.
epres sajttorta
A legkirályabb desszert
Az epret, a cukrot és a 2 evőkanál vizet felmelegítjük, hozzáadjuk a citrom facsart levét. Ha az eper elkezdett főni és kicsit levet eresztett, akkor botmixerrel összepürésítjük, és utána még 10 percig forraljuk, hogy besűrűsödjön. Mindeközben a zselatint feloldjuk 50 ml vízben, majd a forró eperszószhoz keverjük.
epres sajttorta
A kekszalapon eloszlatjuk a mascarponés krémet, majd ráöntjük a szoba-hőmérsékletűre hűlt eperszószt, és hűtőbe tesszük legalább 3 órára, hogy a zselatin miatt megdermedjen.Tálaláskor friss eperdarabokat tehetünk a tortára vagy mellé. Ha nem jutunk hozzá az eperhez, használhatunk más nyári gyümölcsöket is, azokkal legalább annyira finom lesz.
epres sajttorta
Imádni fogjátok az ízét
Ha tetszett az epres sajttorta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

A sajttorta talán az egyik legközkedveltebb desszert, és ez teljesen érthető! Egyszerű és nagyszerű, ráadásul ez egy sütés nélküli recept, amit tuti mindenki imádni fog! :)

Hozzávalók

1 22 cm átmérőjű tortaformához
Az alaphoz
200 g
zabkeksz
80 g
vaj
A krémhez
500 g
mascarpone
300 ml
habtejszín
4 ek
cukor
10 g
vaníliás cukor
1 db
citrom reszelt héja
100 ml
tej
15 g
zselatin
A tetejére
300 g
eper
2 ek
cukor
50 ml
víz
2 ek
víz
0.5 db
citrom facsart leve
2 g
zselatin
Az epres sajttorta alapjához zabkekszet aprítóban összetörjük, összekeverjük az olvasztott vajjal és a tortaformába nyomkodjuk egyenletesen, majd hűtőbe tesszük. A tejszínt a cukorral felhabosítjuk, majd hozzáadjuk a mascarponét, a vaníliás cukrot, és a reszelt citromhéjat. A tejben feloldjuk a zselatint, és 10 percig állni hagyjuk, majd egy kicsit felmelegítjük (nem forraljuk!) és folyamatos kevergetés közben, hozzácsurgatjuk a mascarponés krémhez.
epres sajttorta
A legkirályabb desszert
Az epret, a cukrot és a 2 evőkanál vizet felmelegítjük, hozzáadjuk a citrom facsart levét. Ha az eper elkezdett főni és kicsit levet eresztett, akkor botmixerrel összepürésítjük, és utána még 10 percig forraljuk, hogy besűrűsödjön. Mindeközben a zselatint feloldjuk 50 ml vízben, majd a forró eperszószhoz keverjük.
epres sajttorta
A kekszalapon eloszlatjuk a mascarponés krémet, majd ráöntjük a szoba-hőmérsékletűre hűlt eperszószt, és hűtőbe tesszük legalább 3 órára, hogy a zselatin miatt megdermedjen.Tálaláskor friss eperdarabokat tehetünk a tortára vagy mellé. Ha nem jutunk hozzá az eperhez, használhatunk más nyári gyümölcsöket is, azokkal legalább annyira finom lesz.
epres sajttorta
Imádni fogjátok az ízét
Ha tetszett az epres sajttorta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a legkirályabb epres sajttorta - sütés nélkül! receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept