Megúszós sütik

Amennyeicitrommousse

A mennyei citrom mousse

Hozzávalók
8 db
tojás
4 db
citrom héja
2 dl
frissen facsart citromlé
30 dkg
cukor
1 tk
vaníliakivonat
0.5 tk
2.5 dl
habtejszín

Elkészítés

img_9782_1.jpg

Egy lábasba összekeverjük a 4 egész tojást, a 4 tojássárgáját, a citromhéjat, citromlét, 25 dkg cukrot és a sót. Állandó kevergetés mellett, alacsony lángon, kb. 15 perc alatt puding sűrűségűre főzzük. Ezután leszűrjük és hűtőben pihentetjük. A visszamaradt 4 tojásfehérjét elkezdjük habbá verni úgy, hogy fokozatosan adagoljuk hozzá, az összesen 5 dkg cukrot. A kemény habhoz több részletben belekeverjük a kihűlt citromkrémet.  A tejszínhabot és a vanílilakivonatot felverjük és a citromos habbal összeforgatjuk. Az elkészült citrom mousset poharakba kiszedjük, a tetejét citromhéjjal és bogyós gyümölcsökkel díszítjük.
img_9787.jpg

www.streetkitchen.hu

Péter nevű olvasónktól kaptunk egy vicces üzenetet Facebookon, melynek lényege az volt, hogy álljunk elő a szerintünk tökéletes citrom mousse receptjével. Challenge accepted, jöjjön az a mousse!

Hozzávalók

7 - 8 főre
8 db
tojás
4 db
citrom héja
2 dl
frissen facsart citromlé
30 dkg
cukor
1 tk
vaníliakivonat
0.5 tk
2.5 dl
habtejszín

img_9782_1.jpg

Egy lábasba összekeverjük a 4 egész tojást, a 4 tojássárgáját, a citromhéjat, citromlét, 25 dkg cukrot és a sót. Állandó kevergetés mellett, alacsony lángon, kb. 15 perc alatt puding sűrűségűre főzzük. Ezután leszűrjük és hűtőben pihentetjük. A visszamaradt 4 tojásfehérjét elkezdjük habbá verni úgy, hogy fokozatosan adagoljuk hozzá, az összesen 5 dkg cukrot. A kemény habhoz több részletben belekeverjük a kihűlt citromkrémet.  A tejszínhabot és a vanílilakivonatot felverjük és a citromos habbal összeforgatjuk. Az elkészült citrom mousset poharakba kiszedjük, a tetejét citromhéjjal és bogyós gyümölcsökkel díszítjük.
img_9787.jpg

Ha tetszett a mennyei citrom mousse receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept