Receptek

Anagyiismegirigyelné:orjaleves

A nagyi is megirigyelné: orjaleves

Hozzávalók
500 g
sertés húsos csont
3 ek
passata (passzírozott paradicsom)
1 fej
vöröshagyma
1.5 l
víz
só, bors
1 db
kisebb gyömbér
3 gerezd
fokhagyma
1 db
karalábé
2 db
sárgarépa
2 db
fehérrépa
1 db
kisebb zellergumó
1 csokor
petrezselyem
A tálaláshoz
cérnametélt

Elkészítés

A húsokat bekenjük a passzírozott paradicsommal, egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket és 180 fokon 30 percig sütjük. Miután megsült, mehet egy lábasba, felöntjük a vízzel és hozzáadjuk a vöröshagymát, gyömbért és fokhagymákat, majd 2,5 órán át főzzük. Közben, ha szükséges, pótoljuk a folyadékot. Az idő elteltével mehetnek bele a nagyobb darabokra vágott tisztított leveszöldségek és a csokor petrezselyem, és még 1 órán át gyöngyözve főzzük. A kész levest leszűrjük és a megfőtt zöldségekkel és cérnametélttel tálaljuk.

gyermelyi-infografika

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Mivel már egyre hidegebb az idő, reméljük, hogy kedvet kaptok egy jó kis forró orjaleveshez: nehéznek tűnik, de egyáltalán nem az és megéri a befektetett időt :D

Hozzávalók

4 - 6 főre
500 g
sertés húsos csont
3 ek
passata (passzírozott paradicsom)
1 fej
vöröshagyma
1.5 l
víz
só, bors
1 db
kisebb gyömbér
3 gerezd
fokhagyma
1 db
karalábé
2 db
sárgarépa
2 db
fehérrépa
1 db
kisebb zellergumó
1 csokor
petrezselyem
A tálaláshoz
cérnametélt

A húsokat bekenjük a passzírozott paradicsommal, egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket és 180 fokon 30 percig sütjük. Miután megsült, mehet egy lábasba, felöntjük a vízzel és hozzáadjuk a vöröshagymát, gyömbért és fokhagymákat, majd 2,5 órán át főzzük. Közben, ha szükséges, pótoljuk a folyadékot. Az idő elteltével mehetnek bele a nagyobb darabokra vágott tisztított leveszöldségek és a csokor petrezselyem, és még 1 órán át gyöngyözve főzzük. A kész levest leszűrjük és a megfőtt zöldségekkel és cérnametélttel tálaljuk.

gyermelyi-infografika

Ha tetszett a nagyi is megirigyelné: orjaleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept