Húsételek

Adobo,azédes-savanyúmázascsirke

Adobo, az édes-savanyú mázas csirke

Hozzávalók
A csirkéhez
500 g
csirkemellfilé
2 ek
barna cukor
5 ek
szójaszósz
3 ek
almaecet
2 cm-es
friss gyömbér
2 gerezd
fokhagyma
2 ek
olaj
1 db
piros chili
1 fej
vöröshagyma (nagy)
A répasalátához
2 szál
sárgarépa
1 csokor
friss koriander
1 db
lime
A rizshez
150 g
rizs
2 gerezd
fokhagyma
2 marék
friss spenót
1 ek
olaj
só, bors
A díszítéshez
friss chili
2 szál
újhagyma

Elkészítés
Egy keverőtálban a csirke pácolásához összekeverjük a barna cukrot, szójaszószt, almaecetet, reszelt gyömbért és fokhagymát és belerakjuk a nagy kockákra vágott csirkemellet. Amíg megcsináljuk a köreteket, hagyjuk a húst állni benne.A rizshez az olajon kicsit megfuttatjuk az apróra vágott fokhagymát, rárakjuk a rizst, ami ha kifehéredett,  felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk, majd lassú tűzön készre főzzük. A legvégén belekeverjük a spenótot és tálalásig lefedjük.
A répasalihoz a répát gyufaszál nagyságúra vágjuk, megszórjuk felaprított korianderrel, ráfacsarjuk fél lime levét és összekeverjük. A csirkét kiszedjük a pácból és 2 ek olajon megpirítjuk kb. 5-6 percig (a pácot megtartjuk). Ezután kiszedjük a serpenyőből, és ugyanebbe a serpenyőbe dobjuk a felszeletelt vöröshagymát és chilit. Miután kicsit összeesett, belerakjuk a húst a páccal együtt. Addig rotyogtatjuk, amíg az egész el nem kezd karamellizálódni. A húst a rizzsel és a répasalival tálaljuk.
Ha tetszett az adobo csirke receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Édes-savanyú mázas csirke egy friss és brutál egyszerű répasalival tökéletes vacsora bármelyik nap! Maradjatok otthon a barátokkal a kínai gyorsétterem helyett, és villantsatok ezzel a kajával!

Hozzávalók

2 főre
A csirkéhez
500 g
csirkemellfilé
2 ek
barna cukor
5 ek
szójaszósz
3 ek
almaecet
2 cm-es
friss gyömbér
2 gerezd
fokhagyma
2 ek
olaj
1 db
piros chili
1 fej
vöröshagyma (nagy)
A répasalátához
2 szál
sárgarépa
1 csokor
friss koriander
1 db
lime
A rizshez
150 g
rizs
2 gerezd
fokhagyma
2 marék
friss spenót
1 ek
olaj
só, bors
A díszítéshez
friss chili
2 szál
újhagyma
Egy keverőtálban a csirke pácolásához összekeverjük a barna cukrot, szójaszószt, almaecetet, reszelt gyömbért és fokhagymát és belerakjuk a nagy kockákra vágott csirkemellet. Amíg megcsináljuk a köreteket, hagyjuk a húst állni benne.A rizshez az olajon kicsit megfuttatjuk az apróra vágott fokhagymát, rárakjuk a rizst, ami ha kifehéredett,  felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk, majd lassú tűzön készre főzzük. A legvégén belekeverjük a spenótot és tálalásig lefedjük.
A répasalihoz a répát gyufaszál nagyságúra vágjuk, megszórjuk felaprított korianderrel, ráfacsarjuk fél lime levét és összekeverjük. A csirkét kiszedjük a pácból és 2 ek olajon megpirítjuk kb. 5-6 percig (a pácot megtartjuk). Ezután kiszedjük a serpenyőből, és ugyanebbe a serpenyőbe dobjuk a felszeletelt vöröshagymát és chilit. Miután kicsit összeesett, belerakjuk a húst a páccal együtt. Addig rotyogtatjuk, amíg az egész el nem kezd karamellizálódni. A húst a rizzsel és a répasalival tálaljuk.
Ha tetszett az adobo csirke receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett az Adobo, az édes-savanyú mázas csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept