Megúszós sütik

Áfonyáskakukkfüvesfocaccia

Áfonyás kakukkfüves focaccia

Hozzávalók
500 g
liszt
2 tk
szárított élesztő
200 g
cukor
1 mk
1 mk
fahéj
1 tk
kakukkfű
100 ml
víz
100 ml
tej
1 db
tojás
5 ek
olvasztott vaj
3 ek
olívaolaj
350 g
fagyasztott áfonya
A tepsibe és a tetejére
20 g
olvasztott vaj
2 ek
olívaolaj
porcukor

Elkészítés
Külön-külön összekeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat: a lisztet, élesztőt, cukrot, sót, fahéjat és kakukkfüvet összekeverjük egy keverőtálban. A tejet, vizet, tojást, olívaolajat és olvasztott vajat egy másikban, majd a kettőt összeöntjük és jó alaposan kidagasztjuk. Lefedve 1 órán át hagyjuk kelni.  
A tepsit vékonyan kikenjük az olvasztott vaj és az olívaolaj keverékével (hagyunk belőle a tetejére is), majd a tésztát kinyújtjuk a tepsi méretével megegyező méretűre és belefektetjük. Letakarjuk és fél órán át hagyjuk kelni. Ha megkelt, szétszórjuk rajta az áfonyát, és az ujjainkkal enyhén belenyomkodjuk. Lekenjük a maradék vajjal és 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Ízlés szerint porcukorral megszórva tálaljuk.
 

www.streetkitchen.hu

Külföldön létezik az olaszok zseniális laposkenyerének, a focacciának, édes változata is, méghozzá legtöbbször áfonyával készítik. Az olívaolajtól és a vajtól igazán omlós lesz, és ne ijedjetek meg: a kakukkfű sokat dob rajta! :P

Hozzávalók

1 db kb. 25x30 cm-es tepsihez
500 g
liszt
2 tk
szárított élesztő
200 g
cukor
1 mk
1 mk
fahéj
1 tk
kakukkfű
100 ml
víz
100 ml
tej
1 db
tojás
5 ek
olvasztott vaj
3 ek
olívaolaj
350 g
fagyasztott áfonya
A tepsibe és a tetejére
20 g
olvasztott vaj
2 ek
olívaolaj
porcukor
Külön-külön összekeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat: a lisztet, élesztőt, cukrot, sót, fahéjat és kakukkfüvet összekeverjük egy keverőtálban. A tejet, vizet, tojást, olívaolajat és olvasztott vajat egy másikban, majd a kettőt összeöntjük és jó alaposan kidagasztjuk. Lefedve 1 órán át hagyjuk kelni.  
A tepsit vékonyan kikenjük az olvasztott vaj és az olívaolaj keverékével (hagyunk belőle a tetejére is), majd a tésztát kinyújtjuk a tepsi méretével megegyező méretűre és belefektetjük. Letakarjuk és fél órán át hagyjuk kelni. Ha megkelt, szétszórjuk rajta az áfonyát, és az ujjainkkal enyhén belenyomkodjuk. Lekenjük a maradék vajjal és 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Ízlés szerint porcukorral megszórva tálaljuk.
 

Ha tetszett az Áfonyás kakukkfüves focaccia receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept