Halételek

Afrikaiharcsa-pörkölttúróscsuszával

Afrikaiharcsa-pörkölt túrós csuszával

Hozzávalók
200 g
kenyérszalonna
2 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
2 ek
fűszerpaprika
1 db
paradicsom
(90 g/db)
1 db
tv-paprika
(100 g/db)
só, bors
0.25 db
chilipaprika
750 g
afrikaiharcsa-filé
200 ml
száraz fehérbor
300 g
fodros kocka tészta
350 g
félzsíros túró
400 g
tejföl
1 csokor
petrezselyem

Elkészítés

Az afrikaiharcsa-pörkölthöz apróra kockázzuk a szalonnát, és egy nagyobb serpenyőben, közepes lángon szalonnapörcöt sütünk belőle. Szűrőkanál segítségével kiszedjük a pörcöt, és tálalásig félrerakjuk. 

A kisült szalonnazsírba beletesszük az apróra vágott hagymát, és 2-3 percig pirítjuk. Megszórjuk a fűszerpaprikával, és hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot is. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a chilit is. Addig dinszteljük, amíg a paprika közepesen megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott afrikaiharcsát, összekeverjük és felöntjük a borral. Lefedjük, és készre pároljuk a harcsát.

A tésztát bő, lobogó sós vízben kifőzzük, leszűrjük és összekeverjük a túróval, valamint a tejföl háromnegyedével. 

A harcsához keverjük az aprított petrezselymet és a maradék tejfölt, egyet forralunk rajta, és kész vagyunk. A túrós csuszából szedünk a tányérba, ráhalmozzuk a harcsapörköltet, és gazdagon megszórjuk szalonnapörccel.

afrikaiharcsa-porkolt-turos-csuszaval-1 (1)
Afrikaiharcsa-pörkölt túrós csuszával (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: kb. 60 perc

www.streetkitchen.hu

Mikor csúszik jól a harcsapörkölt? Ha csuszával tálalják, ahogyan Kurta Zsuzsa, A Konyhafőnök 2023-as győztese is tette!

Hozzávalók

4 főre
200 g
kenyérszalonna
2 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
2 ek
fűszerpaprika
1 db
paradicsom
(90 g/db)
1 db
tv-paprika
(100 g/db)
só, bors
0.25 db
chilipaprika
750 g
afrikaiharcsa-filé
200 ml
száraz fehérbor
300 g
fodros kocka tészta
350 g
félzsíros túró
400 g
tejföl
1 csokor
petrezselyem

Az afrikaiharcsa-pörkölthöz apróra kockázzuk a szalonnát, és egy nagyobb serpenyőben, közepes lángon szalonnapörcöt sütünk belőle. Szűrőkanál segítségével kiszedjük a pörcöt, és tálalásig félrerakjuk. 

A kisült szalonnazsírba beletesszük az apróra vágott hagymát, és 2-3 percig pirítjuk. Megszórjuk a fűszerpaprikával, és hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot is. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a chilit is. Addig dinszteljük, amíg a paprika közepesen megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott afrikaiharcsát, összekeverjük és felöntjük a borral. Lefedjük, és készre pároljuk a harcsát.

A tésztát bő, lobogó sós vízben kifőzzük, leszűrjük és összekeverjük a túróval, valamint a tejföl háromnegyedével. 

A harcsához keverjük az aprított petrezselymet és a maradék tejfölt, egyet forralunk rajta, és kész vagyunk. A túrós csuszából szedünk a tányérba, ráhalmozzuk a harcsapörköltet, és gazdagon megszórjuk szalonnapörccel.

afrikaiharcsa-porkolt-turos-csuszaval-1 (1)
Afrikaiharcsa-pörkölt túrós csuszával (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: kb. 60 perc

Ha tetszett az Afrikaiharcsa-pörkölt túrós csuszával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept