Az afrikaiharcsa-pörkölthöz apróra kockázzuk a szalonnát, és egy nagyobb serpenyőben, közepes lángon szalonnapörcöt sütünk belőle. Szűrőkanál segítségével kiszedjük a pörcöt, és tálalásig félrerakjuk.
A kisült szalonnazsírba beletesszük az apróra vágott hagymát, és 2-3 percig pirítjuk. Megszórjuk a fűszerpaprikával, és hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot is. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a chilit is. Addig dinszteljük, amíg a paprika közepesen megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott afrikaiharcsát, összekeverjük és felöntjük a borral. Lefedjük, és készre pároljuk a harcsát.
A tésztát bő, lobogó sós vízben kifőzzük, leszűrjük és összekeverjük a túróval, valamint a tejföl háromnegyedével.
A harcsához keverjük az aprított petrezselymet és a maradék tejfölt, egyet forralunk rajta, és kész vagyunk. A túrós csuszából szedünk a tányérba, ráhalmozzuk a harcsapörköltet, és gazdagon megszórjuk szalonnapörccel.

- Elkészítési idő: kb. 60 perc