Az olajokon kívül mindent egy turmixba dobunk. Miközben pépesítjük a botmixerrel, folyamatosan csorgatjuk hozzá a kétféle olajat, így egy emulziót hozunk létre.
Egyik legfinomabb felhasználása, ha sült krumplit tunkolunk bele.
Aiolialaprecept
Van az a pillanat, amikor egy sima sült krumpli vagy grillezett csirke mellé kell valami plusz. Valami, ami nem ketchup, nem mustár, hanem igazi karakter. Na, ilyenkor jön képbe az aioli – a mediterrán konyhák fokhagymás csodája, amit egyszerűen nem lehet nem szeretni, ha egyszer megkóstolod.
Az aioli egy selymes, fokhagymás mártás, ami tökéletes sült krumpli, grillezett zöldségek vagy hal mellé. Az eredeti verzióban nincs tojás, csak fokhagyma, só és olívaolaj, de sok házi változatba majonéz is kerül a krémesebb állagért. Egy kevés citromlé vagy citromhéj frissít rajta, és még izgalmasabbá teszi az ízét.
Hozzávalók
Elkészítés
Az olajokon kívül mindent egy turmixba dobunk. Miközben pépesítjük a botmixerrel, folyamatosan csorgatjuk hozzá a kétféle olajat, így egy emulziót hozunk létre.
Egyik legfinomabb felhasználása, ha sült krumplit tunkolunk bele.
Tipp: a lényeg a türelem. Az olajat lassan, vékony sugárban kell adagolni a zúzott fokhagymához, miközben folyamatosan kevered vagy botmixerrel emulgeálod.

Nem tudod, hogy mit mártogass az aioli szószba? Mutatunk három olyan snacket, ami kívánkozik, hogy belemártsd ebbe a frankó masszába!
Ha tetszett az Aioli alaprecept receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!