Alapreceptek

Ajvár

Ajvár

Hozzávalók
1 kg
kápia paprika
1 db
hegyes-erős paprika
1 kg
padlizsán
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
0.5 db
citrom leve
só, bors
A tálaláshoz
4 szelet
kovászos kenyér

Elkészítés

Az ajvár recept elkészítésének első lépéseként a kápia és hegyes-erős paprikákat, illetve a padlizsánt egy tepsire rakjuk és betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe. A paprikát kb. 30, a padlizsánt 60 perc után kivesszük és hagyjuk kihűlni. 

Tipp: A paprikát érdemes lefóliázni, így könnyebben meg tudjuk pucolni, mert a gőztől megpuhul a héja. 

Megpucoljuk a sült zöldségeket, majd egy aprítógépbe tesszük a hagymával és a fokhagymával együtt, és leturmixoljuk. Ha nem fér bele az aprítóba, nyugodtan csináljuk több részletben és keverjük össze a végén. A citrom levével, sóval és borssal ízesítjük. Alaposan összekeverjük, és pirítóssal tálaljuk. Önmagában, a hűtőben kb. 1 hétig, sterilizált dunsztosüvegben eltéve, bontatlanul akár hónapokig is eláll.

ajvar-recept
Ajvár (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 1 óra

Még több cucc, amit rákenhetsz a kenyérre:

Paradicsomlekvár

Füstös gombás lencsekrém – a vegán „májkrém”

Avokádókrém

www.streetkitchen.hu

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nálunk sokszor előfordul, hogy csak egy szelet kenyeret kívánunk valami kencével. Ilyenkor tud jól jönni egy kis ajvár, ami egyébként sültek mellé is kiváló kísérő.

Hozzávalók

700 ml-hez
1 kg
kápia paprika
1 db
hegyes-erős paprika
1 kg
padlizsán
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
0.5 db
citrom leve
só, bors
A tálaláshoz
4 szelet
kovászos kenyér

Az ajvár recept elkészítésének első lépéseként a kápia és hegyes-erős paprikákat, illetve a padlizsánt egy tepsire rakjuk és betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe. A paprikát kb. 30, a padlizsánt 60 perc után kivesszük és hagyjuk kihűlni. 

Tipp: A paprikát érdemes lefóliázni, így könnyebben meg tudjuk pucolni, mert a gőztől megpuhul a héja. 

Megpucoljuk a sült zöldségeket, majd egy aprítógépbe tesszük a hagymával és a fokhagymával együtt, és leturmixoljuk. Ha nem fér bele az aprítóba, nyugodtan csináljuk több részletben és keverjük össze a végén. A citrom levével, sóval és borssal ízesítjük. Alaposan összekeverjük, és pirítóssal tálaljuk. Önmagában, a hűtőben kb. 1 hétig, sterilizált dunsztosüvegben eltéve, bontatlanul akár hónapokig is eláll.

ajvar-recept
Ajvár (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 1 óra

Még több cucc, amit rákenhetsz a kenyérre:

Paradicsomlekvár

Füstös gombás lencsekrém – a vegán „májkrém”

Avokádókrém

Ha tetszett az Ajvár receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept