Vegán
Hozzávalók
- 200 g száraz lencse
- 200 g csiperkegomba
- 3 ek kókuszolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 tk kakukkfű
- 2 ek füstölt fűszerpaprika
- 1 ek keményítő
- 2 ek sötét szójaszósz
- bors
Füstös gombás lencsekrém – a vegán „májkrém”
Hozzávalók
- 200 g száraz lencse
- 200 g csiperkegomba
- 3 ek kókuszolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 tk kakukkfű
- 2 ek füstölt fűszerpaprika
- 1 ek keményítő
- 2 ek sötét szójaszósz
- bors
A füstös gombás lencsekrém elkészítéséhez a lencsét előzetesen 3-4 órára vízbe áztatjuk. Dupla mennyiségű vízben puhára főzzük a lencsét, majd leszűrjük és félrerakjuk egy tálban.
A gombát cikkekre vágjuk és lepirítjuk a kókuszolajon a finomra vágott vöröshagymával, a szeletelt fokhagymával és a kakukkfűvel együtt. Mikor alaposan lepirult, a lencsével és a többi hozzávalóval együtt turmixgépbe tesszük, és az egészet krémesre turmixoljuk. Ha még krémesebb állagot szeretnénk elérni, átpasszírozhatjuk egy szűrőn. A kész lencsekrémet légmentesen zárható edénybe kanalazzuk és hűtőbe tesszük. Mikor teljesen lehűlt, mehet a kenegetés!
- Elkészítési idő: 35 perc
- Előkészület: 3-4 óra
Ha tetszett a füstös gombás lencsekrém recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több tuti vegán recept:
Kamu „tonhalkrémes” wrap csicseriborsóból